Home Zdravlje Zaustavite napad panike u trenutku, ova voćka pomaže

Zaustavite napad panike u trenutku, ova voćka pomaže

0
Zaustavite napad panike u trenutku, ova voćka pomaže

Napad panike može se zaustaviti, probajte ovu voćku

Napadi panike pogađaju milione ljudi, a mogu ga doživeti čak i oni koji se ne bore s psihičkim problemom. Simptomi mogu uključivati znojenje, trnce u rukama, ubrzan rad srca, drhtanje, osećaj nadolazeće propasti i strah od smrti.

Naravno, niko ne želi taj osećaj, a nije ga se nimalo lako rešiti. Zbog toga je D

ženifer Andres, psiholog iz Kolorada, koja vodi Instagram račun The.Anxiety.Doc, objavila „reel“ kojim je pokazala neuobičajenu metodu za zaustavljanje napada panike.

Kiselina će vam pomoći

Dr. Anders savetuje da se prilikom napada panike limun isecka na kriške i stavi u usta. Čim osetite da dolazi napad, stavite krišku limuna u usta.

Način na koji limun deluje je da unosi svest u telo i drži vas u trenutku tako da je na neki način alat za smirenje, rekla je Anders za „HuffPost“.

Kada grickate limun, usta odmah počnu da vam se skupljaju od kiseline, što svest odvodi dalje od negativnih misli.

Jednostavno misli ostanu u trenutku, a ne vrte se u petlji negativizma i pomažu vam da se povežete s okolinom – a to je limun, kaže Anders.

Kako limun pomaže

Naš nervni sistem mreža je živaca koji nam pomažu da brzo reagujemo na stresnu situaciju. Svaka senzorna intervencija, poput korišćenja ukusa ili mirisa, koja vas može izvući iz reakcije na borbu, beg ili strah, biće korisna.

Senzorni delovi su izvrsni za to jer naš mozak koristi senzore kako bi odredio da li smo uopšte u opasnosti ili nismo, rekla je američka psihoterapeutkinja Viktorija Riordan, piše Večernji list. 

Ali, kada imate napad panike, telu je teško da razlikuje šta je zapravo opasno od onoga što je sigurno. Tu dolazi na scenu senzorni alat, kao što je konzumacija limuna. Ova metoda se takođe naziva tehnika uzemljenja.

Kada nije od pomoći

Dr. Anders je naglasila da ova metoda ne vredi za nekoga ko ima napad panike zbog intenzivnog iskustva koje je dožieo.

– Teskoba kao odgovor na nešto užasno i tragično je normalna reakcija i zapravo, rekla bih, opravdana. Na neki način je korisno imati taj val adrenalina jer je to deo reakcije na borbu ili beg, pokreće vas, tera na akciju. Ono što ne volimo je kada telo proizvodi to fiziološko iskustvo u odsutnosti stresora – kaže dr. Anders.

Gloria.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here