Home Zdravlje Zapečeni karfiol bez mlijeka i jaja: Posni recept, a razlike u ukusu nema

Zapečeni karfiol bez mlijeka i jaja: Posni recept, a razlike u ukusu nema

0
Zapečeni karfiol bez mlijeka i jaja: Posni recept, a razlike u ukusu nema

Lako se sprema, pročitajte recept

Potrebno:

karfiol – 1, 5 manja glavica
ulje – 100 ml
brašno – 30 g
beli luk – 2 – 3 čena
so
biber
mirođija ili peršun

Priprema:

Iskidajte karfiol na ružice i skuvajte u posoljenoj vodi. Ocedite.

Ugrejte ulje i propržite brašno. Uz neprestnao mešanje žicom dodajte vodu iz karfiola i napravite sos željene gustine.

Začinite sveže samlevenim biberom, izgnječenim belim lukom i posolite po ukusu.

Poređajte karfiol u namazan pleh, prelijte sosom i pecite kratko na jačoj vatri, samo da se uhvati korica i porumeni je dovoljno.

Servirajte ga sa sveže iseckanom mirođijom ili peršunom.

Objektiv.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here