Home Zdravlje Ublažava kašalj i pomaže kod infekcija: Blagodeti cimeta za koje niste znali

Ublažava kašalj i pomaže kod infekcija: Blagodeti cimeta za koje niste znali

0
Ublažava kašalj i pomaže kod infekcija: Blagodeti cimeta za koje niste znali

Ovaj aromatičan začin takođe i štiti od karijesa i smanjuje loš zadah upravo zahvaljujući svom antimikrobnom dejstvu koje ubija mikroorganizme i sprečava njihov rast, a u oralnoj higijeni možete ga koristiti i za pripremu prirodne paste za zube

Ono što je malo poznato, jeste da cimet, koji najčešće koristimo kao začin, ima pregršt blagodeti po naš organizam. Naime, osim što je prijatnog i aromatičnog ukusa cimet nam podiže nivo energije, a kako biste ga zbog toga više konzumirali, možete ga dodati jutarnjoj kafi, žitaricama, smutiju, čaju, ili posputi njime tost namazan medom.

Cimet pomaže u borbi protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija, zahvaljujući svojoj glavnoj komponenti – cinamaldehidu.

Takođe ublažava kašalj. Pomešajte 1/4 kašičice cimeta i kašičicu meda. Konzumirajte tri puta dnevno i kašalj bi trebalo da nestane u roku od dva dana.

Takođe, cimet štiti od karijesa i smanjuje loš zadah zahvaljujući svom antimikrobnom dejstvu koje ubija mikroorganizme i sprečava njihov rast, a u oralnoj higijeni možete ga koristiti i za pripremu prirodne paste za zube i to na sledeći način:

– iscedite dva limuna, dodajte kašiku cimeta, prašak za pecivo i dve kašike meda. Dodajte 250 ml kuvane vode. Promešajte, ostavite da se ohladi i koristite kao vodicu za ispiranje usta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here