Home Zdravlje Tajna Teslinog uspjeha: Slavni naučnik nikad nije preskakao doručak

Tajna Teslinog uspjeha: Slavni naučnik nikad nije preskakao doručak

0
Tajna Teslinog uspjeha: Slavni naučnik nikad nije preskakao doručak

Uvijek je jeo ove namirnice


Nikola Tesla gledao je da dan započne na isti način i imao je dobar razlog zašto je to radio

Nikola Tesla bio je jedan od onih koji veruju da je doručak najvažniji obrok tokom dana. U svojoj autobiografiji pod nazivom Moji izumi otkrio je da bi dan počinjao jajima i mlekom.

Iako novo istraživanje sugeriše da nije dobro preskakati nijedan od tri glavna obroka tokom dana, Tesla nije konzumirao ručak. Smatrao je da su mu dva obroka dnevno sasvim dovoljna.

„Najvažniji element moje životne filozofije je moja ishrana. Ne možete očekivati da mašina dobro funkcioniše ako joj ne obezbedite odgovarajuće gorivo“, govorio je Tesla.

Ručak je smatrao suvišnim obrokom. Pojasnio je da on „opterećuje želudac hranom koju ne može brzo pretvoriti u energiju za rad te da time otežava naše mentalne i fizičke aktivnosti“.

„Dva obroka na dan su mi popravila zdravlje i izoštrila apetit i ukus. Nisam znao šta je život dok nisam izbacio ručak. Danas, sa 78 godina, uživam u dva obroka u istoj meri kao kad sam bio dečak star 16 godina i nemam nikakvih problema s probavom“, jedna je od Teslinih izjava, prema stranici Tesla Universe

Tesla je ciljao na unos proteina, koje sadrži mleko, kao i belanci. Zato je mleko i jaja smatrao „čudesnim namirnicama“. Omiljena hrana bila mu je supa od luka i celera. Voleo je i spanać, ali klonio se sira.

„Povrće je neophodno, iako ne sadrži mnogo proteina. Ne daje mnogo energije, ali reguliše rad creva i daje telu vitamine. Voće sadrži šećer, ali on u malim količinama nije opasan“, isticao je Tesla.

Objektiv.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here