Home Zdravlje Sve popularniji vid ishrane: Banana dijeta pomoći će vam u brzom gubitku kilograma

Sve popularniji vid ishrane: Banana dijeta pomoći će vam u brzom gubitku kilograma

0
Sve popularniji vid ishrane: Banana dijeta pomoći će vam u brzom gubitku kilograma

Ukoliko želite brzo izgubiti značajan broj kilograma bez dodatnog vežbanja, ali i bez dodatnih restrikcija, dijeta sa bananama dobar je izbor u procesu mršavljenja.


Voćne dijete idealan su način za gubitak kilograma, jer su niskokalorične, a sa druge strane zbog prirodnih šećera mogu vam pomoći da smanjite želju za nezdravim slatkim obrocima.

Jutro započnite sa čašom mlake vode, a onda doručkujte jednu veću bananu. Možete pojesti i više, ali nemojte preterivati. Ukoliko i dalje osetite glad, pričekajte barem 20 minuta i pojedite nešto što sadrži manje od 200 kalorija.

Iako u ovoj dijeti nema striktnih zabrana šta smete jesti, postoje neka pravila kojih se treba pridržavati kako bi dijeta bila što uspešnija odnosno kako bi skinuli što veći broj kilograma.

Preporučuje se izbegavanje masne i pržene hrane, ali i dezerta nakon jela. Veoma je važno prepoznati trenutak kada ste siti, zbog toga se preporučuje da hranu žvaćete duže nego inače. Kod poslednjeg obroka je važno da ne bude posle 20 sati, a idealno bi bilo da posljednji obrok bude do 18 sati.

Kada je reč o pićima, voda je jedini napitak koji možete konzumirati. Važno je da bude sobne temperature. Kao međuobrok navodi se da uzmete komadić crne čokolade ili neko voće, ali samo pre ručka. Ukoliko ste više ljubitelji slane hrane, kao međuobrok možete jesti i kokice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here