Home Zdravlje Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima Lako se pravi a svima uspije iz prve

Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima Lako se pravi a svima uspije iz prve

0
Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima Lako se pravi a svima uspije iz prve

Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima

Sastojci: 

1 l pileće supe (može i kocka)

250 ml vina

20 g putera

1 crni luk

2 čena belog luka

400 g piletine

3 tikvice

200 g šampinjona

origano

so, biber

Priprema:

Ugrejte supu i vino, a kad počne da vri, smanjite temperaturu. Na tiganju otopite maslac i dodajte sitno seckani crni luk. Pržite ga 3-4 minuta. Nakon toga dodajte pirinač i beli luk pa sve pržite još 2-3 minuta. Pirinač prelijte šoljom supe a kada upije, dodajte ostatak. U drugom tiganju na ulju popržite piletinu. KAd je gotova, isecite je. Tikvice i pirinač dodajte u smesu s pirinčem i kuvajte 4-5 minuta. Dodajte piletinu, origano, so i biber te sve promešajte pa kuvajte još 3-4 minuta.

Trpeza.alo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here