Home BiH Gužve na granici. Duge kolone vozila u Velikoj Kladuši i Izačiću

Gužve na granici. Duge kolone vozila u Velikoj Kladuši i Izačiću

0
Gužve na granici. Duge kolone vozila u Velikoj Kladuši i Izačiću

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz povremeno pojačan promet vozila. Na svim dionicama savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima. Zbog toga se preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen. Preusmjeren je na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila), Kiseljak-Busovača i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka. Brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen. Preusmjeren je na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Duga je kolona vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prijelazu Velika Kladuša. Slično je u oba smjera i na graničnom prijelazu Izačić, prenosi FENA.

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan. Međutim, zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here