İstanbul escort bayan sivas escort samsun escort bayan sakarya escort Muğla escort Mersin escort Escort malatya Escort konya Kocaeli Escort Kayseri Escort izmir escort bayan hatay bayan escort antep Escort bayan eskişehir escort bayan erzurum escort bayan elazığ escort diyarbakır escort escort bayan Çanakkale Bursa Escort bayan Balıkesir escort aydın Escort Antalya Escort ankara bayan escort Adana Escort bayan

NaslovnicaZdravljeRapsodija okusa u jednostavnom kolaču s višnjama i kokosom koji se ne...

Rapsodija okusa u jednostavnom kolaču s višnjama i kokosom koji se ne peče

Objavljeno:

spot_img

Ako ovog vikenda želite pripremite ukusnu, kreativnu, a jednostavnu i prihvatljivu slasticu, na pravom ste mjestu jer donosimo recept za genijalni kolač koji će osvojiti cijelu porodicu.


Sve što vam treba za pripremu ovog ukusnog kolača jesu gotove rozen kore koje možete kupiti u gotovo svakoj trgovini, te nekoliko osnovnih sastojaka od kojih ćete pripremiti dvije kreme. Recept pročitajte u nastavku.

Sastojci:

1 pakiranje rozen kora

Za kremu od kokosa:

500 ml mlijeka

3 kašike šećera

1 puding od vanilije

5 kašika kokosovog brašna

125 g margarina ili maslaca

Za kremu od višanja:

400 g zamrznutih višanja

4 kašike šećera

100 ml soka od višnje

1 puding od vanilije

50 g margarina ili maslaca

Za glazuru:

100 g bijele čokolade

2 kašike ulja

Priprema:

Pripremite kremu od kokosa. U 200 ml hladnog mlijeka razmutiti prašak za puding i kokosovo brašno. Ostatak mlijeka sipati u zdjelu, dodati šećer pa staviti na laganu vatru. Kad zakuha maknuti s vatre pa dodati puding i kokos, dobro promiješati. Vratiti na laganu vatru i neprestano miješati sve dok se ne zgusne. Ohladiti pet minuta pa dodati maslac ili margarin izrezan na kockice i miješati dok se ne otopi.

Pripremite kremu od višanja. Višnje staviti u zdjelu i dodati šećer. U 100 ml soka od višnje razmutiti puding, dodati višnjama pa miješati dok se ne zgusne. U vruću smjesu dodati margarin ili maslac pa dobro promiješati.

Kreme ostaviti oko 10 minuta da se malo ohlade.

U jednom pakiranju obično ima osam kora. Sedam premažite kremama naizmjence, osma, zadnja kora neka ostane prazna.

Na kolač staviti teret, možete se poslužiti plehom, koji će ga dobro stisnuti. Neka tako stoji 10 minuta.

Za to vrijeme pripremite glazuru. Otopite bijelu čokoladu s malo ulja pa prelijte preko posljednje kore.

Kolač stavite u frižider na četiri sata.

Azra.ba

Posljednje objavljeno

Bećirović: Njemačka ministrica Annalena Baerbock je veliki prijatelj BiH

Povodom sinoćnjeg sastanka u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine s ministricom vanjskih poslova Savezne...

U BiH danas pretežno oblačno vrijeme, evo gdje bi moglo biti padavina

U Bosni i Hercegovini jutros preovladava sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Temperature zraka...

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, temperature do 18 stepeni

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz...

Osuđeni u aferi ‘Respiratori’: Čeka se odluka za Novalića, Solakova i Hodžićeva žalba još nije stigla do Suda BiH

Sud BiH nije zaprimio žalbe osuđenih Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića na rješenje...

Pročitaj i ovo

Bećirović: Njemačka ministrica Annalena Baerbock je veliki prijatelj BiH

Povodom sinoćnjeg sastanka u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine s ministricom vanjskih poslova Savezne...

U BiH danas pretežno oblačno vrijeme, evo gdje bi moglo biti padavina

U Bosni i Hercegovini jutros preovladava sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Temperature zraka...

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, temperature do 18 stepeni

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz...