Home Zdravlje Posne lješnik bajadere: Mogu da stoje u frižideru i nedelju dana, a ukus se neće promijeniti

Posne lješnik bajadere: Mogu da stoje u frižideru i nedelju dana, a ukus se neće promijeniti

0
Posne lješnik bajadere: Mogu da stoje u frižideru i nedelju dana, a ukus se neće promijeniti

Ukus će vas oduševiti…

Sastojci:

  • 150 ml vode,
  • 200 g šećera,
  • 100 g margarina (posni),
  • 200 g posne čokolade (100 g u kolač, a 100 g za glazuru),
  • 200 g mlevenog keksa (može da varira do 250 g zavisno koliko je keks suv i koliko dugo ste kuvali šećer, vodu i margarin),
  • 200 g mlevenog pečenog lešnika,
  • 2 kašike ulja.

Priprema:

  • U jednu manju šerpu staviti vodu i šećer, pa naseckati margarin. Sve zajedno staviti na vatru da provri. Kada provri i skoro se margarin otopio, dodati čokoladu, pa mešati dok se ne i ona ne otopi i sjedini, nekih 2-3 minuta.
  • Skloniti sa vatre, pa odmah umešati lešnike i keks i dobro promešati. U kalup dimenzija približno 25 x 12 cm staviti papir za pečenje pa istresti celu smesu i poravnati.
  • Otopiti čokoladu sa uljem na pari ili zagrevajući u mikrotalasnoj na srednjoj temperaturi, po 20 sekundi sve dok se sve ne otopi. Čokoladu dobro promešati, da se sjedini sa uljem, pa preliti preko kolača. Ostaviti da se ohladi i dodatno stegne u frižideru, pa iseći na štanglice i poslužiti.
  • Kolač nema mleka i jaja pa može stoji i više od nedelju dana, a ukus se ne menja. Čuvate ga u frižideru, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here