Home Zdravlje Pohovane tikvice: U smjesu dodajte jogurt i sir – biće mekše i lepše

Pohovane tikvice: U smjesu dodajte jogurt i sir – biće mekše i lepše

0
Pohovane tikvice: U smjesu dodajte jogurt i sir – biće mekše i lepše

Tikvice su zdravo povrće, super su izbor i kada želite da smrašate, ali tada morate da vodite računa kako ih spremate.


One mogu da se služe kao prilog ili glavno jelo, a danas vam donosimo recept za nedoljive pohovane tikvice. Jednostavno se prave, a trik je u 2 neobična sastojka koja se dodaju u smesu za poh. Reč o jogurtu i siru, a toliko su ukusne da ćete ih praviti stalno.

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 100 g tvrdog sira
  • 2 kašike grčkog jogurta
  • 1 kašičica peršuna
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 3 jajeta
  • 100 g prezli
  • 50 g brašna

Priprema:

  • Isecite tikvice po dužini na kriške srednje debljine. Posolite i pobiberite, pa ostavite da odstoji 10-15 minuta.
  • Umutite jaja, pa dodajte rendani sir, jogurt, pospite peršunom i slatkom paprikom i onda sve sjedinite. Brašno i prezle pomešajte.
  • Tikvice osušite, pa uvaljajte prvo u brašno i prezle, a zatim u jaja sa sirom. Pržite u zagrejanom ulju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here