Home Zdravlje Ova namirnica je idelano prirodno sredstvo za čišćenje lica: Ublažava bore, a ne košta skoro ništa

Ova namirnica je idelano prirodno sredstvo za čišćenje lica: Ublažava bore, a ne košta skoro ništa

0
Ova namirnica je idelano prirodno sredstvo za čišćenje lica: Ublažava bore, a ne košta skoro ništa

Ako želite da vaša koža bude dobro hidrirana, a nečistoće uklonjene bez jakih hemikalija, vreme je da pogledate u svoju kuhinju.


Pobornici prirodne kozmetike kunu se u supernamirnicu koja se mnogima često nađe na meniju za doručak – a to su ovsene pahuljice.

Osim što su vrlo zdrava namirnica koju možete uvrstiti u ishranu, one su odlične i za kožu, a pritom su i prilično povoljne, posebno kada se kupuju rinfuzno. Kako biste od njih napravili koloidne ovsene pahuljice koje su izvrsne za čišćenje suve kože, trebalo bi da birate one bez ikakvih dodataka, odnosno bez šećera, cimeta i sličnih začina.

Dovoljno ih je samleti u blenderu i dobijeno brašno pomešati s vodom. Tajna delovanja zobi je u avenantramidima – sastojcima koji deluju antioksidativno i protivupalno.

Mogu zaštititi od oksidativnog stresa, najvećeg neprijatelja lepe kože, smanjiti crvenilo i ublažiti iritaciju.

Zob je odlična za suvu kožu i pomaže u održavanju zaštitne barijere. Takođe se smanjuju učinci ‘foto-starenja’, čime se koža pomlađuje.

Zato kozmetički stručnjaci savetuju da uvek pri ruci imate mlevene ovsene pahuljice. Dovoljna je kašičica ovog praha na dlan u koji ćete dodati nekoliko kapi vode. Razmažite ga u pastu, rasporedite po licu i ostavite da deluje neko vreme. Izbegavajte područje oko očiju. Isperite mlakom vodom i hidrirajte kožu kao i obično.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here