Home Zdravlje Otklanja bol i stres

Otklanja bol i stres

0
Otklanja bol i stres

Ulje ove začinske biljke je hit u svijetu, evo kako se pravi


Poslednjih godina sve je popularnije lovorovo ulje, koje ima fascinantna svojstva

Za lovor se oduvek znalo da ima neverovatno lekovita svojstva. Obično ga koristimo u ishrani, tokom kuvanja, ali ova začinska biljka može da se koristi i u drugim oblicima. Naime, poslednjih godina sve je popularnije lovorovo ulje, koje ima fascinantna svojstva:

  • – Smanjuje bolove
  • – Umiruje nervni sistem
  • – Povećava znojenje i time izbacivanje toksina
  • – Podiže ukupan tonus organizma

Priprema lovorovog ulja:

Isitnite 30 gr lovorovog lista i prelijte s 250 ml biljnog (suncokretovog, maslinovog) ulja. Staklenku dobro zatvorite i ostavite na tamno i hladno mesto na dve nedelje.

S vremena na vreme, dobro protresite posudu. Nakon 14 dana procedite ulje kroz gazu u staklenu bocu. Čuvajte ulje na prohladnom mestu.

Način korištenja:

Kada vam bude potrebno, malo ga ugrejte na vodenoj pari. Temeljito ga utrljavajte u bolne zglobove i obavezno utoplite zglob.

Osim lečenja zglobova, lovorovo ulje se koristi za upalu limfnih čvorova, migrene. Ako imate jaku glavobolju – utrljajte ulje u slepoočnice, bol će nestati vrlo brzo.

Lovorovim uljem možete zameniti aspirin, zato što je u stanju sniziti temperaturu. Takođe, pomaže otklanjanju bol u želucu i crevima, normalizuje funkciju jetre i bubrega, poboljšava apetit.

Alo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here