Home Zdravlje Odmrzavanje mesa na sobnoj temperaturi?

Odmrzavanje mesa na sobnoj temperaturi?

0
Odmrzavanje mesa na sobnoj temperaturi?

Može da bude veoma opasno, evo i zašto!


Mislite da nema ništa loše u tome da smrznuto meso ostavite na sobnoj temperaturi da se odmrzne? Možda biste želeli da promenite svoje načine kada otkrijete šta se dešava dok se meso zagreva izvan vašeg frižidera.

Izvlačenje paketa smrznutog mesa iz zamrzivača i ostavljanje na sobnoj temperaturi prilično je jednostavan način odleđivanja. Međutim, da li je ostavljanje sirovog mesa tako da stoji satima zaista najbolji način da ga odmrznete? Ispostavilo se da bi ova metoda mogla biti lošija nego što mislite, piše Klixba.

Već znate da je sa sirovim mesom potrebno pažljivo rukovanje kako bi se sprečile bolesti koje se prenose hranom i rast bakterija. Međutim, dok možda perete ruke i pažljivo kuvate piletinu, govedinu i druge vrste mesa, jednako je važno kako ćete odmrznuti smrznuto meso.

Iako bi ostavljanje mesa na sobnoj temperaturi moglo zvučati kao brži pristup, prilično je problematično. Naravno, ništa ne radite sa smrznutom hranom. Međutim, problem je što meso postaje delikatnije i sklono bakterijama kada dosegne sobnu temperaturu.

Kako USDA objašnjava, smrznuto sirovo meso je sigurno na neodređeno vreme kada je potpuno zamrznuto. Bakterije ne mogu rasti niti se razmnožavati nakon što je meso zamrznuto i skladišteno na temperaturama nižim od 40 stepeni. Međutim, ostavljanje mesa na pultu ili u sudoperi ceo dan dok se odmrzava znači da dopuštate da meso dostigne temperaturu veću od 40 stepeni, a kada meso dosegne 41 stepen ili više, ulazi u zonu opasnosti od bakterija.

Alo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here