Home Zdravlje Najlakši recept za čupavce

Najlakši recept za čupavce

0
Najlakši recept za čupavce

Čupavci su jedan od omiljenih kolača u cijelom regionu . U nastavku donosimo recept za omiljene biskvitne kocke s čokoladom i kokosom.

Sastojci za biskvit:

6 jaja

6 velikih kašika brašna (dupkom punih)

4 velike kašike šećera

1,5 dl ulja

pola praška za pecivo

Sastojci za glazuru:

30 dag tamne čokolade

4 dl mlijeka

4 dl slatkog vrhnja

Dodatni sastojci:

kokos

Priprema biskvita – čupavci:

Pažljivo odvojite žumanjke od bjelanjaka. Pazite da pritom ne razlijete žumanjak po bjelanjcima jer ih onda nećete moći istući u snijeg.

Mikserom povežite žumanjke i šećer. Miksajte 2-3 minute ili dok smjesa ne postane svjetložuta, a kristali šećera slabo se primjećuju na površini. Tada polako počnite dodavati ulje u nekoliko mlazova, nikako odjednom.

Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Ako ćete za to koristiti metlice kojima ste miksali žumanjke i šećer, obvezno ih prije operite jer na njima ne smiju biti ostaci žumanjaka, koji bi spriječili bjelanjke da se povežu u snijeg.

Naizmjence u žumanjke dodajte malo brašna i snijega pa pažljivo i polako miješajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite kompletno brašno i snijeg.

Upalite rernu na 180 Celzijevih stupnjeva. Veliki pravokutni ili kvadratni lim za pečenje dobro namažite maslacem, uljem ili svinjskom mašću, zatim ga temeljito pospite krušnim mrvicama i naposljetku ulijte smjesu.

Kolač pecite oko 30 minuta. Znat ćete da je gotov kada po vrhu poprimi lijepu zlatnožutu boju i odvoji se od rubova lima. Ako niste sigurni je li pečen, ubodite ga po sredini čačkalicom i ako je čačkalica potpuno suha, to znači da je biskvit gotov.

Priprema glazure za čupavce

Razlomite čokoladu na kockice i stavite je u dublju posudu. Dodajte mlijeko i slatko vrhnje pa sve zagrijte na laganoj vatri uz stalno miješanje. Čokolada će se polako topiti, a miješanjem ćete je povezati s mlijekom i vrhnjem.

Priprema čupavaca

Glazura i biskvit moraju se potpuno ohladiti prije završne faze. Razrežite biskvit na kocke. Zatim jednu po jednu nabodite na vilicu ili primite kuhinjskom pincetom pa namočite u glazuru, zatim uvaljajte u kokos i odložite na pleh. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav biskvit.

SAVJET PLUS:

Ako vam ostane glazure, zgusnite je ostacima kokosa i biskvita, a možete unutra dodati i mljevene kekse ili pak mljevene orašaste plodove, poput oraha ili lješnjaka.

Šta god vam padne na pamet, ubacujte u smjesu dok ne postane dovoljno gusta da je možete oblikovati u kuglice. Tada je prvo ostavite u frižideru na sat vremena, a zatim počnite s oblikovanjem. Kada su kuglice gotove, možete ih uvaljati u kakao ili se opet poslužiti kokosom.

Izvor: zadovoljna.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

اسماء ممثلين بورنو yatarab.com ينيك امه غصب نيك مربرب pornvuku.net مقاطع سكس ساخنة tamil antys sex eromyporn.info proxysite he's into her season 2 episode 5 teleseryehd.net stl result history mindanao 2023 sona hot tamil actress bustyporn.info boat sex
مصرية تمص pornohaba.mobi نيك مدرسه مصريه xxx dasi vedio fuckindianclips.com www.bollywoodhotvideo.com سكس خلود timerak.com اكبر طياز سكس مصرى مجاني tubestur.com افلام بورنو رومانسية www tamil aunty pundai photos movsmo.net tamilxxxsexvideo
xvedio hd freepornfinder.info anal sex first time video elephant tupe com sumoporn.mobi alia bhatt sex scene xvedios website pornswille.com sex vidio gujarati indian sex movie open pornostorage.net sex video 2017 سيكس هندى freesextube.org بزاز بنات كبيرة