Home Zdravlje Muškarci često ignorišu ova dva neobična simptoma

Muškarci često ignorišu ova dva neobična simptoma

0
Muškarci često ignorišu ova dva neobična simptoma

Poznato je da muškarci u proseku žive nešto kraće od žena. Jedan od mogućih razloga, tvrde naučnici, je to što se mnogi muškarci opiru odlasku lekaru osim ako nije hitan. Čak dve trećine muškaraca ne ode kod lekara na vreme kada oseti neobične simptome, a mnogo ređe ide i na redovne zdravstvene preglede

Zbog toga, lekari upozoravaju da muškarci nikada ne treba da ignorišu određene simptome jer to može imati opasne posledice po zdravlje. Jedan od ovih simptoma je umor. Iako je razumljivo da smo svi povremeno umorni, ako se umor stalno javlja i ne nestaje ni nakon odmora, to bi mogao biti znak ozbiljnijeg zdravstvenog problema, uključujući nekoliko vrsta raka.

Još jedan simptom koji muškarci nikada ne bi trebalo da ignorišu je nagli gubitak težine. Kada osoba počne da gubi na težini, bez ikakvih promena u svom životu, bilo da se radi o ishrani ili vežbanju, to je znak upozorenja. Kako objašnjavaju lekari, nagli gubitak težine može ukazivati na probleme sa zdravljem creva ili pankreasa, a često i na rak ovih istih organa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here