NaslovnicaZdravljeKad vidite koliko voda od pasulja pomaže više je nećete bacati

Kad vidite koliko voda od pasulja pomaže više je nećete bacati

Objavljeno:

spot_img

Kada kupite pasulj i donesete ga u svoju kuhinju, najpre ćete ga potopiti, a onda kuvati u “prvoj” vodi koja se inače baca. To je velika greška


Pasulj je omiljena namirnica, koja dugo može stajati u špajzu, a potom nahraniti celu porodicu u nekom od ukusnih recepata, koji se uvek spremaju u najvećoj šerpi ili plehu.

Pasulj ima i brojna blagotvorna dejstva na zdravlje, a da li ste znali da je voda u kojoj se kuvao pravo čudo za čišćenje kuće?

Kada kupite pasulj i donesete ga u svoju kuhinju, najpre ćete ga potopiti, a onda kuvati u “prvoj” vodi koja se inače baca. To je velika greška! Ova voda nije dobra za ljudsku ishranu ali je pravo čudo za čišćenje kuće, naročito staklenih površina.

Supstance koje je ljuska pasulja pustila u vodu pomažu da prozori, ogledala, pa čak i stakleno posuđe budu čistiji nego ikada. Ovu vodu pomešajte s vrelom vodom, sipajte u bočicu s raspršivačem, potom mešavinom poprskajte staklenu površinu i prebrišite.

U smesu možete dodati i malo alkoholnog sirćeta ako želite da tu površinu i dezinfikujete. Dakle, sve što vam je potrebno da bi ogledalo, prozori ili stakleno posuđe blistali su pasulj, šerpa i malo dobre volje.

Alo.rs

Posljednje objavljeno

OPEC+ smanjuje proizvodnju nafte za 1.4 miliona barela dnevno do kraja 2024.

U 2022. godini OPEC+ odlučio je smanjiti proizvodnju za dva miliona barela...

Zdrav stil života daje nam šansu za duži životni i zdravstveni vijek

Novo istraživanje sprovedeno u Švedskoj otkriva da medicinska nega u poodmaklim godinama često produžava...

Pročitaj i ovo