Home Zdravlje Doza zdravlja u jednoj čaši

Doza zdravlja u jednoj čaši

0

Napravite magnezijum kod kuće sa ovim sastojcima


Da li znate kolika je zaista uloga magnezijuma u našim životima? Važan je za mnoge procese u organizmu, uključujući regulisanje mišićnih i nervnih funkcija, regulaciju nivoa šećera u krvi, regulisanje krvnog pritiska ali i za izgradnju mišića, kostiju i DNK. S obzirom na njegov značaj, nedostatak ovog minerala manifestuje se kroz depresiju, grčenje mišića, aritmiju, probavne smetnje, a na duže staze može i da dovede do složenijih oboljenja.

Potrebe zavise od uzrasta i pola, a kada su odrasli u pitanju, ženama dnevno treba 310 do 320 miligrama magnezijuma, a taj broj raste ukoliko su žene u trudnoći, dok je za muškarce preporučen dnevni unos magnezijma do 400 miligrama.

Hrana poput tamne čokolade, avokada, lisnatog povrća, orašastih plodova, semenki, banana, sadrži puno magnezijuma, a ako nemate ove namirnice, možete napraviti napitak, koji će nadoknaditi magnezijum u organizmu.

Za ovaj napitak biće vam potrebna sledeća 4 sastojka:

  • 25 g semenki bundeve
  • 200 ml bademovog mleka
  • 2 kašike semenki lana
  • pomorandža

Priprema:

Semenke bundeve i lana stavite u blender i dodajte iseckanu pomorandžu. Potom sipajte i bademovo mleko, pa mutite oko 30 sekundi. Ostavite dobijeni napitak da odstoji nekoliko minuta. Stručnjaci savetuju da ovaj napitak konzumirate ujutru, kako biste tokom dana imali dovoljno energije i bili dobro raspoloženi

Alo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here