Home Zdravlje Četiri znaka da treba da promijenimo rutinu nege kože

Četiri znaka da treba da promijenimo rutinu nege kože

0
Četiri znaka da treba da promijenimo rutinu nege kože

Kako izgleda vaša dnevna rutina i da li godinama ne menjate proizvode za negu?

Dermatolozi i kozmetičari su složni u tome da zamena svih vaših proizvoda odjednom nije pametna ideja. Preporuka je da menjate jedan po jedan proizvod i da, shodno tome, ne menjate celu rutinu odjednom. Drugim rečima, ako želite da promenite celu svoju rutinu, probajte jedan novi proizvod svake nedelje.

Iako kupovina potpuno novog seta proizvoda zvuči uzbudljivo, nema potrebe da budete super ekstremni ili da trošite mnogo novca odjednom. Najvažnije je promeniti proizvode koje koristite svaki dan, posebno hidratantnu kremu, sredstvo za čišćenje i serum. Takođe, pogledajte sastojke u proizvodima koje koristite. Ako neki imaju toksične sastojke, odmah ih isključite.

Na kraju, ako ne vršite piling, neophodno je da to počnete da radite redovno kako biste bili sigurni da će vaše proizvode apsorbovati sveže ćelije kože. Redovan piling je ključan za uklanjanje mrtvih ćelija kože i podsticanje obnavljanja zdravih i novih ćelija. Možete, dakle, slobodno da menjate hemijske i fizičke pilinge da bi vaša koža bila glatka i blistava.

Evo kako da znate da li ste se zaglavili u kolotečini nege kože, plus stručni saveti o tome kako da prodrmate stvari bez da uznemirite kožu.

Oduvek koristite iste proizvode

Još uvek koristite isti toner iz srednje škole? Verovatno je vreme da se promeni. Vance Soto. Ovo nije tako teško shvatiti, a ni prihvatiti. Vaša koža će se vremenom menjati i zahtevati različite proizvode u zavisnosti od vaših ciljeva. Najverovatnije ćete primetiti značajnu razliku ako odaberete proizvode za vašu trenutno stanje kože, odnosno odaberete neku kremu koja je prilagođena vašoj starosnoj dobi.

Više ne vidite rezultate

Na primer, ako ste koristili režim protiv akni i iznenada su se stvari otrgle kontroli, postoji velika šansa da ćete morati da isprobate neke nove proizvode. Ako ste prestali da vidite rezultate svog trenutnog režima, vreme je da potražite stručnu pomoć. Mnogi kozmetički centri i klinike za negu kože nude besplatne konsultacije i mogu vam pomoći da odaberete ono što je najbolje za vas.

Sezonske promene na vidiku

U zavisnosti od toga gde živite, možda ćete želeti da preispitate svoju rutinu nekoliko puta godišnje, posebno ako vaša koža reaguje na vremenske prilike. Leto bi moglo zahtevati laganiju hidratantnu kremu i više SPF-a, dok bi zimi moglo biti potrebno više vlage i hranjivih sastojaka za suv zimski vazduh. Zapamtite, bez obzira na to koje je godišnje doba – i dalje morate da nosite kremu za sunčanje tokom cele godine. Samo povećajte SPF u proleće i leto.

Vaš tip kože se promenio

Ako vam je koža iznenada suva, iritirana ili puca, vredi istražiti proizvode sa različitim sastojcima. Vremenom se naša koža može promeniti, što rezultira iritacijama od sastojaka koji vam ranije nisu smetali. Obratite pažnju na znakove upozorenja i prestanite da koristite svoje proizvode. Možete polako, jednog po jednog, da ih ponovo uvedete da pokušate da suzite ono što bi moglo da uzrokuje vaše probleme. Takođe se preporučuje da pre kupovine proverite etiketu da biste bili sigurni da ne koristite proizvode sa isteklim rokom trajanja jer bi i to mogao da bude krivac za loše stanje kože.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here