Home Svijet Tragedija na obali Majorke: Pronađena tijela bivšeg njemačkog košarkaša i njegovog sina

Tragedija na obali Majorke: Pronađena tijela bivšeg njemačkog košarkaša i njegovog sina

0
Tragedija na obali Majorke: Pronađena tijela bivšeg njemačkog košarkaša i njegovog sina

Španska policija potvrdila je u ponedjeljak da tijela koja su pronašli kod obale Majorke pripadaju bivšem njemačkom košarkašu Janu Bokmejeru (Bokemeyeru) (53) i njegovom sinu (19), koji su nestali tokom oluje u Španiji.

Španski list “El Mundo” objavio je da su Bokemejer i njegov sin 27. augusta rano ujutro krenuli na plovidbu, sa ciljem da otputuju sa španskog ostrva Menorke na Majorku. Međutim za vrijeme plovidbe region je zahvatila snažna oluja.

Španska policija navodi da je njihova tijela pronašla sedam dana kasnije na različitim mjestima kod obale Majorke. Oni su sarađivali s njemačkim vlastima na identifikaciji tijela i vršenju DNK testiranja.

Ovo je trebalo biti Bokemejerovo posljednje putovanje s njegovim brodom, jer je planirao da ga nakon toga proda, navodi “El Mundo”. Plovio je više od dvije decenije.

Kraj augusta i početak septembra obilježile su snažne oluje u Španiji. Najmanje osam osoba poginulo je u poplavama, dok se dvojica Argentinaca i dalje vode kao nestali. prenosi Avaz

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here