Home Svijet Slovačka: Petnaestogodišnji dječak izvršio samoubistvo skokom sa škole, objavljen snimak gdje su ga vršnjaci ohrabrivali na to

Slovačka: Petnaestogodišnji dječak izvršio samoubistvo skokom sa škole, objavljen snimak gdje su ga vršnjaci ohrabrivali na to

0
Slovačka: Petnaestogodišnji dječak izvršio samoubistvo skokom sa škole, objavljen snimak gdje su ga vršnjaci ohrabrivali na to

U istočnoj Slovačkoj, zajednica je zapanjena nakon što je petnaestogodišnji dečak, po imenu Roman, preminuo nakon što je skočio sa krova svoje škole. Očajni otac dječaka odlučio je podijeliti uznemirujući snimak posljednjih trenutaka života svog sina s medijima, s nadom da će to podstaći promjene u sistemu i spriječiti slične tragedije u budućnosti.

Na snimku, koji je Romanov otac ustupio mediju Nove Čas, vidi se mladi Roman kako hoda po krovu škole, suočen s najtežim mislima. U pozadini se čuju glasovi djece koje ga podstiču da skoči. “Romane, skoči!”, odzvanjalo je ulicom.

Romanova majka, zajedno s razrednim starješinom i zamjenikom direktora, stigla je u školu u pokušaju da ga odvrati od tragičnog čina, ali nažalost, nisu uspjeli.

– Roman je sve vrijeme stajao na ivici krova, a onda je raširio ruke i skočio, odmah pored mene. Vrištala sam, bila sam u šoku. Nažalost, udario je glavu o beton, povrede koje je doživio bile su kobne – rekla je neutješna majka.

Roditelji preminulog dječaka tvrde da je njihov sin bio žrtva sistematskog zlostavljanja u školi, ističući da su njihove prethodne pritužbe ignorisane od strane razrednog starješine i direktora škole. Očajni otac je odlučio podijeliti snimak kako bi javnost vidjela posljedice zlostavljanja i apelovao da se preduzmu ozbiljni koraci kako bi se spriječile slične tragedije u budućnosti.

Do ove strašne tragedije došlo je u školi u Parhovani, u okrugu Trebišov. prenosi Avaz

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here