Home Svijet Ruskom pilotu 500.000 dolara nagrade za prebjeg

Ruskom pilotu 500.000 dolara nagrade za prebjeg

0
Ruskom pilotu 500.000 dolara nagrade za prebjeg

Glasnogovornik ukrajinske vojne obavještajne službe Andrij Jusov je na televiziji u utorak rekao da će novac biti isplaćen u ukrajinskoj valuti grivnji. Pozvao je druge pripadnike ruske vojske da slijede primjer prebjega.

Ukrajinski mediji danima izvještavaju o prebjegu 28-godišnjeg Rusa, Maksima Kuzminova.

Ukrajina ima službeni popis nagrada za vojnu opremu koju ruski vojnici predaju. Za tenk, primjerice, mogu dobiti 100.000 dolara. S druge strane, u Rusiji, bonusi se isplaćuju za zrakoplove, tenkove i drugo oružje.

– Ukrajina je demokratska država pod vladavinom prava. Ispunjavamo vlastite obaveze i (obaveze) međunarodnog prava, rekao je Jusov. Stoga, još jednom ponavljam, oni Rusi koji ne žele postati ratni zločinci, molim vas, predajte se, prebjegnite na ukrajinsku stranu i obranite vlastitu čast i savjest, borite se protiv režima (ruskog predsjednika Vladimira) Putina, dodao je.

Tajna služba uvjerila je mladića da prijeđe na ukrajinsku stranu u sklopu posebne, duge operacije.

Prema internetskom portalu Ukrajinska pravda, helikopter je sletio u Harkivskoj oblasti na istoku Ukrajine. Dva člana posade su ubijena. Pilot je u Ukrajini sa svojom obitelji, koja je ranije pobjegla iz Rusije.

Helikopter, za koji je rečeno da je prevozio rezervne dijelove za ruske borbene zrakoplove, također je u zemlji, izvijestila je Ukrajinska pravda.

Ukrajina se uz vojnu pomoć zapada više od 18 mjeseci brani od ruske invazije, pišu Vijesti.ba.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here