Home Svijet Razriješena smrt male Lene u Njemačkoj: Silovao je 25-godišnjak, a zatim ubio vršnjak

Razriješena smrt male Lene u Njemačkoj: Silovao je 25-godišnjak, a zatim ubio vršnjak

0
Razriješena smrt male Lene u Njemačkoj: Silovao je 25-godišnjak, a zatim ubio vršnjak

Istražitelji su objavili i detalje o uzroku smrti. Prema saznanjima policije i tužioca, dječak koji je također živio u tom domu je djevojčicu zadavio. Jedanaestogodišnjak ne može biti kažnjen za zločin jer je premlad.

Nakon ispitivanja 130 svjedoka, javno tužilaštvo Hofa sada je podiglo optužnicu protiv Daniela T. za silovanje i provalu. Tužilac Matthias Goers izjavio je u utorak da se ne može dokazati da je umiješan u ubistvo djeteta.

Kako navodi Bild, dvadesetpetogodišnjak se sumnjiči i da je od početka 2022. godine provalio u pet građevinskih kontejnera i ukrao građevinske mašine.

“Za drugu krađu, optuženi je u noći 4. aprila 2023. godine kroz otvoreni prozor kupatila ušao u dom za djecu i omladinu, gdje je navodno slučajno sreo jedanaestogodišnjeg dječaka, a kasnije i devojčicu koja je tamo živjela. Navodi se da je 25-godišnjak vršio seksualne radnje rukama nad desetogodišnjakinjom. Zatim je napustio objekat”, naveli su iz tužilaštva.

Prema informacijama do kojih je došao Bild, djeca su bila u istoj grupi jer je većina štićenika dječijeg doma bila na skijanju. Dječak je navodno ranije privlačio pažnju zbog napada. PRENOSI Avaz

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here