Home Svijet Predsjednica sinagoge u Detroitu nasmrt izbodena nožem

Predsjednica sinagoge u Detroitu nasmrt izbodena nožem

0
Predsjednica sinagoge u Detroitu nasmrt izbodena nožem

Pošto su nakon dojave stigli na mjesto događaja u četvrti velikog grada u Michiganu, policija i liječnici su pronašli osobu “bez svijesti koja je ležala na tlu” i mogli su samo “proglasiti smrt”, navodi policija u priopćenju.

List Detroit Free Press piše da je žrtva Samantha Woll (40). “Na tijelu žrtve bilo je vidljivo više uboda nožem, a istragu vodi odjel krim policije za ubojstva”, dodaje policija, navodeći da “motiv ubojstva još nije poznat”.

Napetost u SAD-u zbog rata Hamasa i Izraela
Po pisanju Detroit Free Pressa, Woll je bila na dužnosti predsjednice sinagoge Isaac Agree Downtown od 2022., a ranije je radila za parlamentarnu zastupnicu Elissu Slotkin i sudjelovala u kampanji za reizbor državne tužiteljice Michigana Dane Nessel. Obje su članice Demokratske stranke.

Dana Nessel je u objavi na X-u u svoje ime rekla da je “tužna i užasnuta zbog nasilne smrti Sam”. “Bila je najljubaznija osoba koju sam poznavala, pokretala ju je iskrena ljubav prema njezinoj zajednici, državi i zemlji”.

“Sam se oslanjala na svoju vjeru i na aktivizam kako bi stvorila bolji životni prostor za sve ljude”, rekla je državna tužiteljica ne navodeći pojedinosti istrage koja je tek počela. Sjedinjene Države, napose New York, potresaju prosvjedi, napetost i niz nasilnih izgreda u kojima sudjeluju židovske i muslimanske skupine, pod utjecajem bliskoistočnog rata Hamasa i Izraela, prenosi Index.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here