Home Svijet Ovo su najplaćeniji dodatni poslovi u Njemačkoj u predbožićno vrijeme

Ovo su najplaćeniji dodatni poslovi u Njemačkoj u predbožićno vrijeme

0
Ovo su najplaćeniji dodatni poslovi u Njemačkoj u predbožićno vrijeme

Platforma Jobvalley, koja nudi fleksibilne poslove za studente i diplomante, kao i prethodnih godina analizirala je aktualne oglase za poslove u zimskim mjesecima i procijenila kolike su plaće u sezonskim poslovima, pišu njemački mediji. Rezultat: unatoč slabljenju gospodarstva, prosječna plaća po satu porasla je za 50 centi u odnosu na 2022., na 14 eura po satu, piše Fenix-magazin.

Prosječna satnica značajno je porasla u odnosu na prethodnu godinu, posebice u ugostiteljstvu, logistici i maloprodaji.
Za sve procijenjene poslove zarađujete više nego 2022. godine

“Mnogima je hitno potrebna pomoć za vrijeme božićnih praznika, a to se također odražava u još privlačnijoj plaći”, kaže izvršni direktor Jobvalleyja.

Studenti koji rade u studenom i prosincu mogli bi zaraditi i do 18 eura po satu.

U pojedinim honorarnim poslovima – primjerice kao konobar na božićnim sajmovima, kao prodavač božićnih drvaca ili Djed Božićnjak – može se zaraditi više ako se ubroje napojnice.

Prema rezultatima istraživanja ove godine je moguće zaraditi više novca nego u Božić 2022. godine.

Blagajnici zarađuju u prosjeku 14,14 eura po satu, što je značajno povećanje u usporedbi s prethodnom 2022. godinom kada je prosječna plaća po satu bila 13,17 eura. Kao pomoćnik logistike i komisionar možete očekivati prosječnu satnicu od 14,46 eura. To je također znatno više od 13,53 eura po satu koliko je bilo prošle godine.
Ovi su honorarni poslovi najbolje i najlošije plaćeni

No, na Božiću najbolje zarađuju oni koji opskrbljuju ljude hranom i pićem. Dok su prošle godine na vrhu honorarnih plaća bili dvojnici Djeda Božićnjaka, ove su ih godine zamijenili barmeni i konobari.

Dok oni u prosjeku zarađuju 14,50 eura po satu, Djed Božićnjak zarađuje u prosjeku samo 13,85 eura po satu. Prodavači božićnih drvaca su, kao i prošle godine na začelju: prosječno zarade 13,50 eura po satu. prenosi n1

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here