Home Svijet Kremlj: Prigožinov avion je možda namjerno srušen

Kremlj: Prigožinov avion je možda namjerno srušen

0
Kremlj: Prigožinov avion je možda namjerno srušen

Kremlj je danas objavio da istraga o padu zrakoplova u kojem je poginuo šef plaćeničke grupe Wagner Jevgenij Prigožin uključuje mogućnost da je nesreća namjerno prouzročena, što je prvo nedvosmisleno priznanje o tomu da je Prigožin možda ubijen, piše HINA.

“Očito je da se razmatraju različite verzije događaja, među kojima je i verzija – znate o čemu govorimo – recimo da se radi o namjerno izazvanom zločinu”, rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, pozvavši da se “pričekaju rezultati ruske istrage”.

Privatni zrakoplov Embraer brazilske izrade kojim je Prigožin putovao iz Moskve u Sankt-Peterburg srušio se 23. kolovoza sjeverno od Moskve, pri čemu je poginulo svih 10 ljudi u avionu. Među njima su bila još dva važna člana grupe Wagner, Prigožinova četiri tjelohranitelja i tročlana posada.

Uzrok nesreće još je nepoznat. Rusija je obavijestila brazilsko tijelo za istrage zrakoplovnih nesreća kako “u ovom trenutku” neće istraživati pad brazilskog mlažnjaka Embraer u skladu s međunarodnim pravilima, rekla je brazilska agencija Reutersu.

Na novinarsko pitanje o tome da Rusija odbija međunarodnu istragu Peskov je odgovorio: “Dakle, prije svega istraga je u tijeku. Angažirano je rusko istražno povjerenstvo, no u ovom slučaju ne može biti govora ni o kakvom međunarodnom aspektu.”

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here