Home Svijet Izrael potvrdio: Ponovno smo napali izbjeglički kamp u Gazi

Izrael potvrdio: Ponovno smo napali izbjeglički kamp u Gazi

0
Izrael potvrdio: Ponovno smo napali izbjeglički kamp u Gazi

“Ranije danas su borbeni zrakoplovi IDF-a na temelju preciznih obavještajnih podataka napali Hamasov zapovjedni i kontrolni kompleks u Jabaliji. Tijekom napada smo eliminirali Hamasove teroriste”, priopćio je IDF, a prenosi CNN.

“Hamas namjerno gradi svoju terorističku infrastrukturu ispod, oko i unutar civilnih objekata, svjesno ugrožavajući civile Gaze. IDF stoga poziva stanovnike Gaze s ovog području na evakuaciju. Nastavljamo pozivati stanovnike sjeverne Gaze i grada Gaze da se evakuiraju prema jugu”, dodaje.

Tokom jučerašnjeg izraelskog napada na izbjeglički kamp Jabalia poginulo je najmanje 50 ljudi. Izrael tvrdi da je napadao ciljeve Hamsa i ubio glavnog zapovjednika terorističke skupine. Hamas negira da se na području kampa nalazio njihov čelnik.

Katarska televizija Al Jazeera je danas objavila da je izbjeglički kamp Jabalia na sjeveru Pojasa Gaze ponovo pogođen. Novinar Wael Dahdouh javlja da su zgrade sravnjene sa zemljom nakon što su kamp napali izraelski ratni zrakoplovi u, kako tvrdi, “intenzivnom, neselektivnom granatiranju”. prenos n1

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here