Home Svijet Italija nudi 15.000 eura i kuću za 1 euro onome ko se preseli na Sardiniju

Italija nudi 15.000 eura i kuću za 1 euro onome ko se preseli na Sardiniju

0
Italija nudi 15.000 eura i kuću za 1 euro onome ko se preseli na Sardiniju

Ovaj čarobni otok, inače drugi po veličini u Sredozemnom moru, poznat je po pješčanim plažama i tirkiznom moru, no ovaj mali komadić raja suočava se s padom populacije jer sve više mladih odlazi u velike gradove.

Oni koji žele iskoristiti podršku moraju se preseliti u općine koje imaju manje od 3000 stanovnika, a svi primatelji potpore dužni su iskoristiti dobiveni novac za kupnju ili renovaciju kuće.

Kuću na Sardiniji može se kupiti po nevjerovatnoj cijeni od 1 eura, a korisnici podrške moraju živjeti u svojoj novoj nekretnini i prijaviti se za stalni boravak na Sardiniji u roku od 18 mjeseci od dolaska.

Kako navodi Index, Italija se suočava se s velikim demografskim izazovima, što je posebno vidljivo u ruralnim područjima. Prošle je godine objavljen podatak da se upravo na Sardiniji rađa najmanje djece u cijelom svijetu. Također, predviđa se da će prosječna dob Talijana porasti sa 45.7 godina na 50.7 godina do 2050.

Inače, zanimljiv je podatak da na Sardiniji živi velik broj stogodišnjaka. Čak 500 ljudi starije je od 100 godina, što ovaj otok čini još neobičnijim.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here