Home Svijet HAMAS OBJAVIO SNIMKE ŽESTOKOG OKRŠAJA

HAMAS OBJAVIO SNIMKE ŽESTOKOG OKRŠAJA

0
HAMAS OBJAVIO SNIMKE ŽESTOKOG OKRŠAJA

Palestinski radikalni pokret Hamas objavio je nove snimke sukoba sa izraelskom vojskom u oblasti grada Bejt Lahija koji se nalazi u severnom delu pojasa Gaze.

Snimci koje je objavila grupa pokazuju urbane bitke između pripadnika Hamasa i izraelske vojske. Iz skloništa postavljenih u ruševinama stambenih zgrada uništenih izraelskim napadima, Palestinci koriste bacače granata da gađaju izraelska oklopna vozila.

Važno je napomenuti da je, sudeći po objavljenim snimcima, izraelska vojska opremila svoja oklopna vozila “roštiljima” protiv dronova. Drugi snimci su uhvatili rad palestinskih posada minobacača velikog kalibra, uključujući i sa skrivenih podzemnih pozicija.

Takođe se javlja da je, prema rečima komandanta Izraelskih odbrambenih snaga Jarona Finkelmana, izraelska vijska uspela da značajno napreduje duboko u administrativni centar palestinske enklave – grad Gazu. Izraelski ministar odbrane uverava da je aktuelni šef Hamasa Jahja Sinvar u svom bunkeru trenutno potpuno odsečen od komunikacija sa spoljnim svetom i čak ne održava kontakt sa svojim potčinjenima.

U međuvremenu, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, više od 160 zdravstvenih radnika je ubijeno u Pojasu Gaze kao rezultat izraelskog bombardovanja. Međutim, uprkos tome, Bela kuća nije osudila udare izraelske vojske na bolnice u Gazi, ali je Bajden predložio da Netanjahu obustavi neprijateljstva u Pojasu Gaze na tri dana kako bi oslobodio neke od talaca koje drži Hamas,piše Srbijadanas

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here