NaslovnicaSvijetDJEČAK (12) SE BORI ZA ŽIVOT! Učenika POGODIO GROM dok je igrao...

DJEČAK (12) SE BORI ZA ŽIVOT! Učenika POGODIO GROM dok je igrao fudbal u školi!

Objavljeno:

spot_img

Dvanaestogodišnjak i muškarac u 50-im godinama su pogođeni tokom okružnog fudbalskog turnira u školi Sele u Hertfordu u ponedeljak popodne.

Direktor škole Кris Кvač rekao je: “Nažalost, tokom turnira došlo je do udara groma koji je pogodio nekoliko osoba, od kojih su dvoje, jedna odrasla osoba i jedan učenik druge lokalne srednje škole, prebačeni u bolnicu na lečenje.

– Celokupno osoblje škole Sele, šira školska zajednica i ja želimo da se zahvalimo hitnoj pomoći, roditeljima i osoblju koji su prisustvovali utakmici i bili od velike pomoći, kao i našim đacima koji su odradili neverovatan posao dok su čekali hitnu pomoć – dodao je.

Dečak je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu Adenbruks u Кembridžu, dok je odrasla osoba prebačena u Bolnicu princeze Aleksandre.

Meteorolozi su u nedelju upozorili da će se Velika Britanija suočiti sa olujnim nepogodama koje donose kišu i munje u određenim oblastima.

Haber.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo

Dodik najavljuje veliku proslavu za 9. januar, hoće li Schmidt ispuniti svoje obećanje da dan RS više nikad neće biti isti?

U Banjoj Luci je jučer održana prva sjednica 'Odobra za proslavu Dana Republike...

Damir Nikšić uputio inicijativu koja bi udarila po džepu one koji imaju više stanova, a ne koriste ih

Damir Nikšić, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, uputio je danas...