Home Svijet Abbas: Akcije Hamasa ne predstavljaju palestinski narod

Abbas: Akcije Hamasa ne predstavljaju palestinski narod

0
Abbas: Akcije Hamasa ne predstavljaju palestinski narod

Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) je jedini legitimni predstavnik palestinskog naroda, dodao je, tokom razgovora s predsjednikom Venecuele Nicolasom Madurom.

Prema saopćenju venezuelanskog ministarstva vanjskih poslova, Maduro i Abbas razgovarali su o užasnoj situaciji u Pojasu Gaze nakon neselektivnih napada Izraela.

Maduro je ponovno potvrdio bezuvjetnu podršku Venezuele palestinskoj stvari i njenoj vlasti i ponudio 30 tona humanitarne pomoći za palestinski narod koja će biti poslana u sljedećih nekoliko dana, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da su se oba lidera složila zahtijevati trenutni prekid vatre i uspostavu koridora za humanitarnu pomoć, kao i povratak na međunarodnu zakonitost.

Prvi izvještaj WAFA-e o Abasovom pozivu uključivalo je rečenicu:

– Predsjednik je također naglasio da politike i akcije Hamasa ne predstavljaju palestinski narod, a politike, programi i odluke (Oslobodilačke organizacije Palestine) predstavljaju palestinski narod kao njihov jedini legitimni predstavnik.

Nekoliko sati kasnije, izraz je ispravljen tako da glasi:

– Predsjednik je također naglasio da politike, programi i odluke PLO-a predstavljaju palestinski narod kao njihov jedini legitimni predstavnik, a ne politike bilo koje druge organizacije.

Nije odmah bilo jasno zašto je referenca na Hamas uklonjena. Abbasov ured ili WAFA nisu odmah komentirali, pišu Vijesti.ba.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here