Home Sport Sve spremno za još jednu spektakularnu Veležovu Crvenu noć

Sve spremno za još jednu spektakularnu Veležovu Crvenu noć

0
Sve spremno za još jednu spektakularnu Veležovu Crvenu noć

Sve je spremno za još jednu spektakularnu Veležovu Crvenu noć koja će se u petak 10. maja održati u salonu Infinity (objekat), poručeno je sa današnje konferencije za medije.

Ona je simbolično održana u prelijepom ambijentu terase s najljepšim pogledom na bezvremenski biser svjetske arhitekture – mostarski Stari most, nakon čega je Fudbalski klub Velež organizovao kratko druženje s novinarima uz prigodan Catering.

“Kada smo razgovarali o današnjoj konferenciji za medije, naš tim zadužen za organizaciju ovogodišnje Crvene noći, predložio nam je da to upravo bude na terasi, u blizini Starog mosta. Kada je naš trener Dean Klafurić maloprije vidio pogled na most, i njegova konstatacija bila da smo na najljepšem mjestu u Bosni i Hercegovini. A sudbine Starog mosta i Veleža su isprepletene kroz historiju, posebno u nesretnom ratu. Stari most i Velež doživjeli su, nažalost, istu sudbinu. Kako se kasnije gradio Stari most, tako se gradio i naš Velež. Stari most je tako danas slika i prilika Mostara, a Velež na dobrom putu da bude ogledalo razvoja jednog kluba i fudbala. Stari most spaja obale i ljude, a isto kao što to decenijama radi i naš Velež.
Ljubavi, prijateljstva i drugarstva rađali su uz Velež. Slogan “Sve nas ista ljubav spaja“ govori o načinu organizcije i šta ta noć znači za sve koji vole Velež” – 
rekao je u uvodu predsjednik  kluba Senad Kevelj.

Pohvalio je i rezultate na fudbalskom terenu, kao i izvan njega.

“Sretan sam, zadovoljan i ponosan na rezultate koje smo ostvarili ove, kao i prethodnih pet, šest godina. Imamo kontinuitet dobrog rada. Ovu i naredne godine će Velež ići trasiranom stazom. To je jak i moćan evropski Velež” – poručio je.

O samoj Crvenoj noći, trudu koji je uložen u njenu organizaciju, te drugim zanimljivostima govorila je v.d. direktorice, gospođa Samra Eminović.

“Svi smo mi Velež. Riječ je o tradicionalnoj, donatorskoj svečanosti. Iza organizacije ovogodišnje manifestacije stoji uistinu veliki broj ljudi. Vrijedno smo radili u proteklom periodu i ovim putem želim da se zahvalim svima za sve što su uradili. Očekujemo oko četiri stotine gostiju, a tu će biti i legende našeg Kluba poput Envera Marića, Džemala Hadžiabdića, Ivana Ćurkovića, Blaža Sliškovića i brojnih drugih.
Pozivam sve kojima je Velež u srcu da nam se pridruže i da zajedno pokažemo kolika je snaga našeg Kluba” –
naglasila je direktorica.

Šef stručnog štaba Dean Klafurić prvi put će biti prisutan na Veležovoj Crvenoj noći. Svečanost ga je asocirala na slične događaje u drugim klubovima za koje je također vezan.

“Crvena noć asocira na nekadašnju Dinamovu Plavu noć, pošto sam ja, kao što znate, Dinamovac. Lokalni klub Udarnik iz mjesta u kojem živim imao je također Crvenu noć. Tu sam okončao igračku i započeo trenersku karijeru. Uvijek su to bile lijepe zabave navijača, ljudi koji vole klub, legendi i aktualnih uprava i igrača. Upravo je to nešto što očekujemo i u petak, a posebno se radujem što ću sresti legende Veleža, neke ponovo, a vjerujem i da ću neke tek upoznati.

Oni su za mene bili idoli djetinjstva. Njih više od deset. Velež je bio jedan od rijetkih ili jedini klub sa igračima poniklim u vlastitoj školi, s mahalskih turnira. Igrali su prepoznatljiv nogomet. Veselim se i meni će to biti čast” – izjavio je gospodin Klafurić.

Današnju konferenciju za medije povodom najave Crvene noći zaključio je dugogodišnji kapiten i dijete našeg Kluba Denis Zvonić koji je pozvao sve kojim je Velež na srcu da budu dijelom svečanosti u petak.

“Čestitam saigračima, stručnom štabu, Upravi i navijačima plasman na evropsku scenu. Pozivam navijače i prijatelje da nam se pridruže na Crvenoj noći kako bismo manifestaciju podigli na najveći nivo, jer na kraju, a kao što i sam slogan kaže, “Sve nas ista ljubav spaja” – kazao je Zvona.

Upravo jedan ovakav događaj prilika je da se svi zajedno iznova prisjetimo bogate historije našeg Kluba, sportskih, ali i ljudskih uspjeha, stoljetne kontinuirane borbe za prava svakog čovjeka i temeljnih vrijednosti zapadne civilizacije, ali i prilika da se podsjetimo ideala naših pradjedova koji nas obavezuju da ZAJEDNO nastavimo njihovim stopama i gradimo još bolji i snažniji – veliki VELEŽ!

Ovogodišnja Veležova Crvena noć, koju sa posebnim nestrpljenjem očekujemo, održati će se održati u petak u salonu Infinity (objekat Havana) s početkom od 20 sati.
Dobro nam došli!

Sve nas ista LJUBAV spaja!

 

(FKVelez.ba)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here