Home Sport Plavi remizirali sa Posušjem na Grbavici, Sloga bolja od Zvijezde 09

Plavi remizirali sa Posušjem na Grbavici, Sloga bolja od Zvijezde 09

0
Plavi remizirali sa Posušjem na Grbavici, Sloga bolja od Zvijezde 09

Foto: FK Željezničar

Nedeljni program 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine započeo je duelima Željezničar – Posušje i Sloga – Zvijezda 09.

Domaćini u Sarajevu su zahvaljujući ranije postavljenom najlonu lako riješili problem koji donose snježne padavine, na Grbavici nije bilo snijega i igrači obje ekipe su imali idealne uslove za odigravanje prvog meča nedjeljnog programa.

Željezničar je u ovaj meč ušao kao sedmoplasirana ekipa i sa dva boda više od današnjeg protivnika koji se nalazi na osmoj poziciji. Obje ekipe su u prethodnom kolu doživjele poraz, Željezničar je izgubio od Borca 3:2, a Posušje je na domaćem terenu poraženo od Sarajeva 0:1.

“Ostajmo. U Bosni je nada i svi moji sni.” bila je poruka najvatrenijih navijača Željezničara popularnih Manijaka koji su ovom porukom čestitali i Dan državnosti Bosne i Hercegovine, a igrači su na teren izašli sa djecom u posebnim majicama UNICEFA, te na taj način obilježili svjetski Dan djece.

U 3. minuti prvi udarac gostujuće ekipe, Vinko Rozić je isprobao svoj udarac, ali je to otišlo van okvira gola.

Minut kasnije prvi korner na utakmici, izveo ga je Kamenar, ali je Krpić dobro odradio defanzivni zadatak pa nije bilo opasnosti po gol Željezničara.

U 5. minuti nakon centaršuta igrača Posušja lopta pogađa defanzivca Željezničara, Mekića, u nogu pa u ruku i gosti traže jedanaesterac, ali sudija Sivac nije dosudio najstrožiju kaznu.

Na prvu priliku Željezničara smo čekali do 11 minute kada je Sulejman Krpić kapiten domaće ekipe sjajno skočio, ali glavom šutirao pravo u golmana Posušja. Nastavio je Željezničar sa napadima, Boljević je zaprijetio šutem sa distance koji nije puno zabrinuo golmana gostiju Marka Galića.

Prilika za goste u 15. minuti, kapiten Begić je dao pas u prostor za Bobana, ali je Muftić prvi stigao do lopte i sačuvao svoju mrežu.

Prvi žuti karton dobili su gosti i to u 16’ kada je Andro Bobić zbog prekršaja upisan u bilježnicu glavnog sudije.

Posjed lopte u prvih 20. minuta utakice bio je nešto više na strani gostujuće ekipe, tačnije 44%-56%.

Vinko Rozić je isprobao svoju udarac u 26. minuti, ali to nije bilo dovoljno dobro pa Muftić ponovo nije imao puno problema.

U 32. minuti Marin Galić faulira Bobana i postaje prvi fudbaler Željezničara sa žutim kartonom, a Karlo Kamenar upravo nakon tog prekršaja direktno iz slobodnog udarca postiže eurogol koji će sigurno biti jedan od najljepših golova ove sezone. Bio je to Kamenarov četvrti gol u ovoj sezoni.

Gabrijel Boban je nakon duela sa Selimovićem postao drugi igrač Posušja sa žutim kartonom.

Željezničar je zaprijetio u 40. minuti utakmice, kada je na asistenciju Boljevića pored gola šutirao Haračić.

Tri minute poslije ponovo opasnost pred golom Posušja, Mekić je stigao do lopte nakon nespretne reakcije odbrane Posušja, ali Mekićev udarac je otišao pored desne stative.

Posušje uzvratilo, Bešlić je prvi šutirao, odbranio je Muftić, a nakon toga je Kosorić blokirao jedan udarac i lopta je završila u korneru. Odbrana Željezničara je bila na visini zadatka pa korneri nisu donijeli opasnost po gol domaćina.

Sudijski zvižduk za kraj prvog poluvremena je donio salvu zvižduka nezadovoljnih navijača Željezničara.

Prvih deset minuta drugog poluvremena nije donijelo mnogo uzbuđenja.

Prvi je mijenjao Branko Karačić, koji je napravio dvostruku izmjenu, a u stručnom štabu Željezničara nisu ništa mijenjali.

U 69. minuti kolosalna prilika za Posušje koju nije iskoristio Mandić pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Domaći su prvu izmjenu napravili u 73. minuti kada je u igru ušao Amoah.

Pored gola je šutirao Krpić u 80. minuti.

Prekid za Željezničar pred sami kraj meča nije donio ništa jer je odbrana Posušja ponovo bila na nivou.

Sudija Sivac je odlučio produžiti utakmicu za 4 minute, u zadnjem minutu sudijske nadoknade Vahid Selimović postiže izjednačujući gol.

U drugom meču današnjeg programa, na stadionu Dr. Milan Jelić u Modriči, domaća Sloga je u samom finišu meča pogotkom Pavela Baranova slomila otpor Zvijezde 09 i sa nova tri boda stigla do petog mjesta na tabeli, a Zvijezda 09 je ostala na posljednjem mjestu sa samo pet osvojenih bodova.

Željezničar – Posušje 1:1 (V. Selimović 94’, K. Kamenar 32’)

Sloga – Zvijezda 09 1:0 (P. Baranov. 88’)

 

 

(24sata.info / SCsport)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here