NaslovnicaSportNovi triple-double Jokića u pobjedi nad Dončićevim Dallasom

Novi triple-double Jokića u pobjedi nad Dončićevim Dallasom

Objavljeno:

spot_img




U noći između srijede i četvrtka odigrano je još deset mečeva ligaškog dijela NBA šampionata, a pobjede su ostvarili najbolji timovi Lige – Boston i Denver. Slijedi šestodnevna pauza zbog “All-star” vikenda u Salt Lake Cityju.

Nikola Jokić je ostvario 21. triple-doublej u sezoni, a 97. u karijeri za pobedu Denvera protiv Dallasa rezultatom 118:109. Srpski as je ubacio 14 poena, uhvatio 13 lopti i dodao 10 asistencija za Nuggetse, dok je Jeff Green postigao rekord sezone sa 24 poena (šut iz igre 16-11). Michael Porter je ubacio 22 poena, od čega pet trojki.

Sa druge strane, Luka Dončić je postigao 37 poena, imao četiri skoka i devet asistencija, ali su njegovi Mavsi bez Kyrieja Irvinga, koji je bio u dvorani, upisali treći uzastopni poraz, za ostanak na šestoj poziciji na Zapadu. Denver je lider sa bilansom 41-18.

Domaćin je u “Ball Areni“ vodio tokom cijelog meča. Dallas je vodio samo jednom (7:5), a početkom četvrte četvrtine bilo je i +21 (97:76) za Nuggetse. Gosti su još jednom zaprijetili, kad su 5:50 prije kraja prišli na 10 poena zaostatka (105:95). Ipak, najbliži minus imali su na kraju meča – 118:109.

“Činjenica je da i dalje pronalazimo načine kako da pobijedimo i da različiti momci iskaču u prvi plan svako veče. Mislim da to govori o našoj hemiji, našoj dubini…“, rekao je trener Nuggetsa Michael Malone. “Imamo stvarno dobar tim unutra.“

Nikola Jokić je na ovom meču ušao i u probrano društvo, pošto je dodao više od 500 asistencija i ostvario više od 500 skokova pred “All-star“ pauze. To su prije njega ostvarili samo Russell Westbrook (u tri navrata) i Oscar Robertson, davne 1962.

Dok Denver blista, Bogdanovićeva Atlanta se muči. Hawksi su doživjeli novi poraz, ovoga puta kod kuće od New York Knicksa rezultatom 122:101. Domaćin je počeo meč sa 9:28, a na poluvremenu tim iz New Yorka su imali 22 poena prednosti (44:66). Iako kompletni, košarkaši Atlante kao da nisu imali snage da zaprijete ljutom rivalu, kojeg je predvodio raspoloženi tandem Branson – Randle.

Prvi je ubacio 28 poena, a drugi 25 za 33. pobjedu Knicksa i skok na šesto mjesto Istočne konferencije. Hawksi su opet sa negativnim bilansom (29-30) i dalje na osmoj poziciji.

Bogdan Bogdanović je ponovo imao skromno veče. Za 24 minuta ubacio je osam poena, dodao tri asistencije i uhvatio tri lopte. Uzeo je samo pet šuteva i pogodio tri, od čega jednu trojku.

Deandre Hunter je bio najefikasniji kod Hawksa sa 20 poena, Trae Young je dodao 19, uz 11 asistencija.

“Definitivno nam je potrebna pauza“, rekao je Young. “Vjerujem u svoj tim. Siguran da možemo da uđemo u seriju dobrih rezultata“.

(Sport Klub)

Posljednje objavljeno

Mehmedović: Dodikova panika potvrđuje da sve teže podnosi sankcije. Neophodno je još snažnije stisnuti obruč

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine i lider stranke NAPRIJED! BiH,...

Orban dolazi u BiH, Dodik će mu uručiti Orden RS

Mađarski premijer Viktor Orban boravit će u Bosni i Hercegovini 4. i 5....

Titula sve bliža Interu

Kao što je to prošle godine bio slučaj sa Napolijem, tako ove godine Inter...

Pročitaj i ovo

Mehmedović: Dodikova panika potvrđuje da sve teže podnosi sankcije. Neophodno je još snažnije stisnuti obruč

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine i lider stranke NAPRIJED! BiH,...

Orban dolazi u BiH, Dodik će mu uručiti Orden RS

Mađarski premijer Viktor Orban boravit će u Bosni i Hercegovini 4. i 5....