Home Sport LP: Bayern savladao PSG, Milan siguran kući protiv Tottenhema

LP: Bayern savladao PSG, Milan siguran kući protiv Tottenhema

0
LP: Bayern savladao PSG, Milan siguran kući protiv Tottenhema

Odigrane su prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

Bayern je dominirao na gostovanju u Parizu i ostvario pobjedu rezultatom 0:1, a Milan je sigurnom odbranom i odlično iskorištenom prilikom slavio protiv Tottenhema rezultatom 1:0.

Milan je ostvario ogromnu pobjedu u meču osmine finala Lige prvaka protiv Tottenhama rezultatom 1:0.

Gol odluke postignut je već u 7. minuti kada je na ubačaj Hernandeza Brahim Diaz pogodio za vodstvo i konačan rezultat.

Do kraja utakmice viđena je izjednačena borba u kojoj su obje ekipe imale nekoliko izglednih situacija. Pogotovo Milan pred sami kraj susreta, no, Leao nije bio precizan.

Bh. reprezentativac Rade Krunić odigrao je svih 90. minuta u pobjedi svog tima.

U Parizu je viđeno skromnije prvo poluvrijeme. Bayern je bio bolji protivnik, imao više loptu u svom posjedu te kreirao nekoliko dobrih prilika. Najbliži postizanju pogotka bio je Joshua Kimmich koji je malo prije kraja poluvremena šutirao sa distance, ali je Donnarumma sjajno zaustavio udarac.

Drugo poluvrijeme je sjajno otvorio Bayern koji u prednost stiže u 53. minuti. Alphonso Davies je ubacio sa lijeve strane, a Kingsley Coman sjajnim udarcem trese mrežu za vodstvo Bavaraca.

Nakon pogotka, Bayern je nastavio dominirati. Choupo Moting je pogodio prečku, a De Ligtov udarac je sjajno odbranio talijanski golman. Najbliži pogotku PSG je bio u 74. minuti kada šut Mbappe iz izgledne pozicije zaustavlja Yann Sommer. Malo kasnije prijetio je i Marquinhos, ali neprecizno.

Do kraj su Parižani napadali i tražili izjednačenje, ali ni Messi ni Mbappe nisu uspjeli postići gol. Pavard je dobio crveni karton u sudijskoj nadoknadi i tako ostavio Bayern sa igračem manje, ali su se gosti uspjeli odbraniti do kraja.

Još je u toku meč na San Siru gdje u finišu utakmice Rossoneri vode golom Diaza iz 7. minute.

Uzvratni susreti se igraju 8. marta.

(N1)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here