NaslovnicaSportKomemoracija za Ćiru Blaževića: “Otišao je maestro”

Komemoracija za Ćiru Blaževića: “Otišao je maestro”

Objavljeno:

spot_img

Komemoracija je u toku, a prisutne su broje javne ličnosti iz cijelog regiona.

Govorio je i bivši hrvatski reprezentativac Igor Štimac, koji je izrazio saučešće njegovoj porodici.

“Vjerovali smo mu kad je govorio istinu i kada smo znali da laže. Toliko smo ga bili spremni pratiti. Nije mu mogao nitko odoljeti. Imao sam sreću da sam 2005. godine uspio ostvariti mu želju i dovesti ga u naš klub Hajduk”, rekao je Štimac.

“Otišao je maestro koji je skladao nezaboravne simfonije. Stvaratelj kulta hrvatske reprezentacije, graditelj temelja na koji su se kasnije nizali uspjesi”, kazao je predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić, prenosi Index.hr.

Barišić te dodao da je Ćiro sve oduševljavao svojom harizmom.

Između ostalih, obratio se i bh. glumac Emir Hadžihafizbegović.

“Kad bih samo jednu riječ mogao staviti uz znak jednakosti za Ćiru, stavio bih riječ – antika. Ćiro jednako antika. Riječ koja sadrži u sebi i aorist, i prezent, i futur. Kad govorimo o Ćiri, govorimo o njegovoj sjajnoj karijeri iz prošlosti, govorimo o njemu danas ovdje u Lisinskom. Kažu da ljudi umiru dva puta, jednom kad odu fizički, a drugi put kad se prestane spominjati njihovo ime. Njegovo ime se neće prestati spominjati do sudnjeg dana”, rekao je, između ostalog, Hadžihafizbegović.

Ćiro Blažević biće sahranjen danas u 14 časova na zagrebačkom Mirogoju, u Aleji velikana. Inače, u Hrvatskoj je danas Dan žalosti.

(24sata.info)

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo