Home Sport Jedan od najtrofejnijih klubova regiona “zaratio” sa savezom, navijači najavili proteste

Jedan od najtrofejnijih klubova regiona “zaratio” sa savezom, navijači najavili proteste

0
Jedan od najtrofejnijih klubova regiona “zaratio” sa savezom, navijači najavili proteste

Slovenački velikan Maribor nalazi se u gotovo identičnoj situaciju kao FK Sarajevo u našoj zemlji, pošto im je tamošnji savez oduzeo bodove zbog incidenata.

Iako je prošlo više od mjesec dana od navijačkog incidenta na utakmici Mure i Maribora, repovi će se podvlačiti još dugo.

FS Slovenije izrekao je strogu kaznu Mariboru i zatvorio Ljudski vrt na četiri domaće utakmice, a Mura je za zelenim stolom pobijedila rezultatom 3:0. Osim toga, popularne Ljubičice su morale da plate još 25.000 eura u kasu tamošnjeg Saveza.

Maribor je uložio žalbu, ali ona je bez mnogo razmišljanja odbijena.

Mariborčani su oštro reagovali na presudu i nazvali neosnovanim tvrdnje da Matjaž Kirbiš nije ovlašten kao pravni zastupnik kluba. Sada je klub otišao korak dalje. Ljubičice ovih dana organizuju protestni miting kojim će navijači upozoriti na nepravde koje, po njihovom mišljenju, klubu nanosi Nogometni savez Slovenije. Događaj će se održati uoči meča sa Radomljom, koji će se naravno odigrati pred praznim tribinama, piše slovenski Sport Klub.

“Oduzeli su nam bodove, zatvorili su nam tribine, ali i dalje ćemo biti zajedno. Prvi miting, jug, Ljudski vrt. U petak, od 16:00 sati pa nadalje. Mi smo Maribor!” najavili su Maks Barišič, Lan Vidmar, Sven Šoštarič Karić, Ažbe Jug i Martin Milec u video koji je Maribor objavio na društvenim mrežama.

Maribor je 16 puta bio prvak Slovenije, osvojio je devet Kupova i četiri Superkupa Slovenije, a tri puta je igrao grupnu fazu Lige prvaka.

 

 

(24sata.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here