Home Sport Dani Alves izlazi iz zatvora

Dani Alves izlazi iz zatvora

0

Brazilski fudbaler Dani Alves biće pušten na uslovnu slobodu, nakon što je osuđen u Španiji na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog napada krajem 2022. godine.

Nadležni sud odlučio je da pristane na “privremeni pritvor”, koji se može izbjeći plaćanjem kaucije od milion eura. Ako ta uplata bude potvrđena, biće mu omogućeno da privremeno izađe na slobodu, ali neće moći da ode kući, niti da napusti Španiju, jer će mu biti oduzeta oba pasoša.

Fudbaler je proveo 14 mjeseci u zatvoru i osim oduzimanja španskog i brazilskog pasoša, izrečena mu je zabrana prilaska i komunikacija sa žrtvom. Svake nedjelje će morati da se pojavljuje pred sudom, koji ovu odluku nije donio jednoglasno, jer je jedan od trojice sudija bio protiv puštanja bivšeg fudbalera Barcelone, PSG-a, Seville, brazilske reprezentacije…

Odluka je donijeta samo dan poslije održanog ročišta na kojem je Alvesova odbrana tražila privremeno puštanje na slobodu uz obrazloženje da je odslužio četvrtinu kazne. “Vjerujem u pravdu, neću pobjeći”, govorio je najtrofejniji fudbaler na svijetu u svoju odbranu.

Advokati Alvesove žrtve tražili su kaznu od 12 godina zatvora, ali je on pušten na slobodu praktično mjesec dana nakon što je osuđen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here