Home Sport City remizirao s Tottenhamom, sudija u posljednjim sekundama drastično oštetio Pepovu ekipu

City remizirao s Tottenhamom, sudija u posljednjim sekundama drastično oštetio Pepovu ekipu

0
City remizirao s Tottenhamom, sudija u posljednjim sekundama drastično oštetio Pepovu ekipu

Manchester City je na Etihadu u spektakularnom derbiju remizirao s Tottenhamom rezultatom 3:3 u okviru 14. kola engleskog Premiershipa.

Susret je otvoren s dva rana pogotka već u prvih devet minuta. U šestoj minuti Heung-Min Son je doveo goste u vodstvo nakon asistencije Dejana Kuluševskog, ali je reprezentativac Južne Koreje samo tri minute bio tragičar kada je postigao autogol za 1:1.

Obje ekipe su nastavile igrati ofanzivno, a nakon pola sata igre Jeremy Doku je nakon sjajnog solo prodora pogodio samo mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Samo minutu kasnije City je stigao do preokreta. Doku je uposlio Juliana Alvareza koji nesebično dodaje Philu Fodenu kojem nije bilo teško pogoditi iz peterca za 2:1.

U 35. minuti ponovo se zatresao okvir gola Tottenhama kada je Alvarez šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio stativu.

Rezultat 2:1 za City je stajao na semaforu sve do 69. minute kada je Son asistirao Giovanniju Lo Celsu koji preciznim udarcem sa 18 metara matira nemoćnog Edersona za 2:2.

U 76 minuti City je mogao ponovo povesti kada je rezervista Rico Lewis sjajno uposlio Rodrija koji sa pet metara šutira visoko preko gola.

City je do novog vodstva stigao u 81. minuti. Yves Bissouma se poigravao pred svojim golom, Rodri mu je oduzeo loptu i uposlio Erlinga Haalanda koji je uposlio rezervistu Jacka Grealisha, a engleskom reprezentativcu nijebilo teško poslati loptu u gol za 3:2.

No, u samom finišu Tottenham je stigao do boda i konačnih 3:3,a strijelac prelijepog pogotka glavom je bio Dejan Kuluševski u 90. minuti susreta.

City je u posljednjim sekundama mogao stići i do pobjede kada je Grealish izlazio sam pred gol Tottenhama, no sudija Simon Hooper je svirao prekršaj nad Haalandom na centru koji nije trebao po pravilima, te je izazvao gnjev domaćih igrača i navijača.

Susret na Etihadu tako je danas zaokružio spektakularan dan s mnoštvom pogodaka u engleskom Premiershipu.

Prije ovog duela odigrani su mečevi Bornemouth – Aston Villa 2:2, Chelsea – Brighton 3:2, West Ham – Crystal Palace 1:1, te Liverpool – Fulham 4:3.

Manchester City – Tottenham 3:3 (Son autogol 9’, Foden 31’, Grealish 81’ – Son 6’, Lo Celso 69’, Kuluševski 90’)

(24sata.info / Klix.ba)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here