Home Sport Bayern u Ligi prvaka spašava sezonu, na krilima Kanea razbili Lazio

Bayern u Ligi prvaka spašava sezonu, na krilima Kanea razbili Lazio

0

Bayern München je pobijedio Lazio rezultatom 3:0 u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Nakon minimalne pobjede Lazija u prvoj utakmici u Italiji, jedini gol postigao je Immobile iz jedanaesterca u 69. minuti, Bayern se revanširao na svom stadionu.

Domaći su prvi zaprijetili kroz Musialu čiji udarac s distance nije ugrozio golmana Provedela. Kane je također pokušao, ali njegov udarac je bio neprecizan. U 22. minuti Bayern je kombinovao dobro, Guerreiro je snažno pucao, ali jedan od defanzivaca Lazija je izbacio loptu. Gosti su imali fantastičnu priliku u 37. minuti kada je jedan od defanzivaca Bayerna spustio loptu do Immobilea, ali napadač Lazija nije uspio postići gol.

Bayern je kaznio propuštene prilike Lazija u 39. minuti. Guerreiro je pucao, a Kane je uspio zakačiti loptu i postići gol, iako je golman Provedel mogao bolje intervenisati.

 

Samo minutu kasnije, Musiala je iskoristio odličnu priliku za svoj tim. Pred kraj prvog poluvremena stiže novi gol za Bayern. Nakon snažnog udarca de Ligta, Muller je dobro reagovao glavom i savladao golmana gostiju za vodstvo od 2:0.

Prvi put u dugom dijelu utakmice, Musiala je pokušao udarcem s vrha kaznenog prostora, ali je Gil uspio izblokirati loptu koja je otišla u korner. Nakon izvedenog kornera, rezultat se nije promijenio.

Od 66. minute je poznato koji klub je izborio četvrtfinale Lige prvaka. Najbolji strijelac Evrope, Kane, je ispratio jedan odbijanac nakon što je Sane šutirao te je sjajni Kane postigao svoj šesti gol ove sezone u Ligi prvaka.

U 71. minuti raspoloženi Sane imao je dva pokušaja. Prvi put njegov udarac odbranio je golman gostiju, dok je drugi udarac otišao preko gola.Najbolju priliku su gosti imali u 73. minuti kada je Luis Alberto šutirao, ali je jedan defanzivac dobro reagovao i izblokirao njegov pokušaj. Do kraja utakmice nije bilo velikih prilika te je rezultat ostao 3:0.

Bayern Munchen – Lazio 3:0 (Kane 38’, 66’, Muller 45+2’)

(24sata.info / SCsport)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here