Home Regija Srbija ide na Euro nakon 24 godine, Crna Gora ispala

Srbija ide na Euro nakon 24 godine, Crna Gora ispala

0
Srbija ide na Euro nakon 24 godine, Crna Gora ispala

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je na svom terenu sa Bugarskom rezultatom 2:2, ali uprkos tome odlaze na Evropsko prvenstvo. U korist reprezentaciji Srbije je išla i pobjeda Mađarske nad Crnom Gorom poslije preokreta.

Što se samih utakmica tiče, Srbija je povela preko Miloša Veljkovića u 17. minuti, te je taj rezultat stajao na semaforu do 59. minute kada je Rusev pogodio za poravnanje. Deset minuta kasnije Despodov je pogodio za potpuni preokret Bugarske, a cijeli stadion zanijemio.

Srđan Babić je pogodio za olakšanje svih prisutnih na stadionu u 80. minuti, nakon kornera i centaršuta Dušana Tadića.

Ovo označava povratak reprezentacije Srbije na Evropsko prvenstvo još po prvi put od 2000. godine, kada su posljednji put nastupili.

Slična situacija bila je i u Mađarskoj, gdje je domaća selekcija slavila poslije preokreta, nakon što su gubili poslije prvih 45 minuta,piše Avaz

Slobodan Rubežić je pogodio za prednost Crnogoraca, ali se desila “žuta minuta”, odnosno dvije “žute minute” crnogorskoj selekciji, što je iskoristio Domini Soboslaj (Szoboszlai) koji je bio strijelac u 67. i 68. minuti za potpuni preokret. Konačni rezultat glasio je 3:1 za Mađarsku.

Mađarska je ovu grupu osvojila sa 18 bodova, dok je Srbija završila sa 14. Iza njih je ostala Crna Gora sa 11, te Litvanija sa 6 i Bugarska sa četiri osvojena boda.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here