Home Regija Sahranjena deseta žrtva masakra u beogradskoj školi: Djevojčicu na vječni počinak ispratili najbliži

Sahranjena deseta žrtva masakra u beogradskoj školi: Djevojčicu na vječni počinak ispratili najbliži

0
Sahranjena deseta žrtva masakra u beogradskoj školi: Djevojčicu na vječni počinak ispratili najbliži

Najbliži djevojčice A. A., desete žrtve masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu, došli su da je isprate na vječni počinak. Teško ranjena djevojčica borila se 12 dana za život, ali nije izdržala tu bitku.

Patrijarh Porfirije je održao potresan govor na sahrani djevojčice na Lešću. Od djevojčice su se govorima oprostili otac, sestra i dvije drugarice.

“Pacijentkinja koja je sa teškim povredama glave opasnim po život zadobijenim prilikom pucnjave u OŠ ‘Vladislav Ribnikar’ bila zbrinuta u Univerzitetskoj dječjoj klinici u Tiršovoj, preminula je i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mjera intenzivnog liječenja. Ministarka zdravlja Danica Grujičić, u svoje ime i u ime Ministarstva zdravlja, izjavljuje iskreno saučešće porodici nastradale djevojčice”, saopćeno je 15. maja iz Ministarstva zdravlja.

Ona je ranjena u glavu i odmah po prijemu u kliniku operisana, međutim, kako je tada izjavio direktor Tiršove Siniša Dučić, zahvat je bio dug i zahtjevan, piše Blic.

Podsjetimo, u jutarnjim satima u srijedu, 3.maja dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 13-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba, prenose srbijanski mediji. prenosi RadiosarajevoHaber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here