NaslovnicaRegijaRUKOPIS OTKRIO ONO ČEGA SMO SE SVI PLAŠILI – Dječak-ubica sa zadovoljstvom...

RUKOPIS OTKRIO ONO ČEGA SMO SE SVI PLAŠILI – Dječak-ubica sa zadovoljstvom pisao spisak žrtava, ovo je KLJUČNO

Objavljeno:

spot_img

Kosta K. (13) nije lud i svjesno je počinio jezivi masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” 3. maja na Vračaru. On se ponaša zdravorazumski i sa zadovoljstvom je pisao spisak žrtava. Imena i prezimena na spisku pisao je odvojenim slovima, a to govori da se uživeo u predstavu i zamišljao sam čin ubistva i reakciju društva.

Ovo je procena profesora doktora Radoslava Svičevića, sudskog vještaka iz oblasti grafoskopije, koji je protumačio rukopis Koste K.

Dječak-ubica je, inače, napravio spisak žrtava mjesec dana prije nego što je u školi ubio osmoro djece i portira.

Profesor Svičević napominje da se zbog njegovog kritičkog stava prema grafologiji, koji podrazumijeva da je ona “spekulativno-pseudonaučna disciplina”, može izjasniti samo o psihofizičkom stanju dječaka u vrijeme pisanja spiska žrtava.

Dobro obaviješten izvor Informera otkriva da je Kosta u razgovoru sa psiholozima, nakon što je smješten u bolnicu, više puta kazao da želi da dovrši masakr i da pobije sve one sa spiska koji su preživjeli. Nekoliko puta je pitao ljekare i kad će ga pustiti kući, jer “dobro zna da ne može krivično da odgovara”.

– Napominjem da se i ova moja analiza može uzeti sa rezervom, jer se konačni rukopis i potpis formiraju između 16. i 18. godine života, kao dokaz nečijeg identiteta, zbog čega su rukopis i potpis u forenzičkom smislu u rangu sa otiskom prsta, DNK profilom i spektrom boja dužice u oku. U vezi sa navedenim, koristeći fotografiju rukopisa Koste K., pažnju zaslužuju sljedeće činjenice: precrtavanje navedenih imena njegovih drugova ukazuje na selektivni, analitički pristup odabiru žrtava po nekom kriterijumu koji je samo njemu bio poznat, a što svakako ide u prilog dobro očuvanog razuma – objasnio je profesor i dodao:

– Sljedeća karakteristika ovog rukopisa jeste da su imena pisana odvojenim slovima, što ukazuje na uživljavanje u predstavu zamišljene situacije u vrijeme izvođenja krivičnog djela i reakcija društva makro i mikro socijalne sredine. Makro je škola, a mikro je širi društveni kontekst. Dok je to pisao, dječak je u svojoj glavi uređivao kako će da napravi neki haos, uznemiri situaciju, kako će se i on veličati kao junak, a što se sada potvrđuje, za mene uznemirujućom podrškom njegove generacije na sve to.

Kosta je, inače, poslije stravičnog masakra smješten u psihijatrijsku kliniku, pošto nije krivično odgovoran jer nema navršenih 14 godina. Već na prvom saslušanju u policiji, u prisustvu psihologa i radnika Centra za socijalni rad, nije pokazao ni trunku kajanja i mirno je priznao da je pobio djecu.

– Žao mi je što nisam ubio sve učenike sa spiska… Uživao sam dok sam slušao njihove krike – rekao je, između ostalog, dječak-ubica, piše Informer.rs.Haber.ba

Posljednje objavljeno

Japanski demografski problemi se produbljuju uz rekordno nisku stopu nataliteta

Stopa fertiliteta, odnosno prosječan broj djece koju je žena rodila tokom svog života,...

Mnogim zemljama prijeti suša: Evo šta čeka Evropu

El Nino već se najavio proizvođačima hrane u Aziji visokim temperaturama i sušom...

Pročitaj i ovo