Home Regija Prodavačica napustila štand s jagodama, kupcima ostavila poruku a kada se vratila ostala je u čudu

Prodavačica napustila štand s jagodama, kupcima ostavila poruku a kada se vratila ostala je u čudu

0
Prodavačica napustila štand s jagodama, kupcima ostavila poruku a kada se vratila ostala je u čudu

U mjestašcu Graberje pored Ivanić Grada u Hrvatskoj dogodilo baš to! Naime, na štandu s jagodama uz cestu kupce je prije nekoliko dana dočekala cedulja sa neobičnom porukom.

Prodavačica sa štanda koja je zamolila za anonimnost, objasnila je zašto se odlučila na ovakav vid trgovine.

“Morala sam otići kod zubara, a nisam htjela zatvoriti štand. Porukom na papiru sam obavijestila ljude da slobodno uzmu onoliko jagoda koliko im treba, a u posudu sam stavila 15 eura da si mogu razmijeniti veće novčanice. Kada sam se nakon dva sata vratila, sve je savršeno odgovaralo u cent, a prodale su se sve jagode! Pravo da vam kažem, nisam ni sumnjala. Baš sam vjerovala da će tako i biti”, kazala je gospođa.

Međutim, zamolila je da se doda nešto, kako je rekla, jako važno:

“Zahvaljujem ljudima koji su se sami uslužili i koristili “zajedničkom blagajnom”. Također i “susjedama” s radnih mjesta u blizini koje su samoinicijativno pokazale veliku brigu zbog novca, ali i nedostatka jagoda, nakon što su se “same” rasprodale. Nadam se da će kroz ovaj neuobičajen slučaj možda neko povjerovati da sam može ono što smatra nemogućim i da vjerujući u dobre ljude stvaramo nove dobre ljude.

Ona će i dalje nastaviti prodavati jagode kako je i do sada. No, u slučaju da se opet pokaže potreba da neodgodivo mora na dva sata napustiti štand opet će učiniti isto – vjerovati ljudima, piše Life.buzz.hr.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here