Home Regija POLICIJA PRETRESLA KUĆU UBICE IZ DUBONE: Šokiraćete se šta su sve pronašli, Blažići bili NAORUŽANI DO ZUBA

POLICIJA PRETRESLA KUĆU UBICE IZ DUBONE: Šokiraćete se šta su sve pronašli, Blažići bili NAORUŽANI DO ZUBA

0
POLICIJA PRETRESLA KUĆU UBICE IZ DUBONE: Šokiraćete se šta su sve pronašli, Blažići bili NAORUŽANI DO ZUBA

Otac Uroša Blažića Radiša, uhapšen je u saradnji Uprave kriminalističke policije i VJT u Smederevu, VJT u Beogradu u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na porijeklo oružja kojim je njegov sin Uroš izvršio jeziv zločin i dva sela nedaleko od Mladenovca.

Prilikom pretresa objekta koje koristi Radiša Blažić, pronađeno je nekoliko stotina municije različitog kalibra, punjene za municiju, pištolj i jedan revolver.

Takođe, pronađena je i ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje. Njemu se na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja i stavljenje u promet eksplozivnih materija.

Podsjećamo, Uroša Blažića uhapsili su pripadnici SAJ-a, u selu Vinjište kod Kragujevca, devet sati nakon što je ubio osam i teško ranio 14 osoba.

Njemu je nakon saslušanja, a na predlog VJT u Smederevu, određen pritvor do 30 dana.

On je priznao masakr navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mjesta.

Prema riječima advokata Veljka Delibašića, imajući u vidu da je riječ o licu koje u trenutku izvršenja krivičnog djela nije imalo navršenu 21 godinu, najstroža kazna zatvora njemu ne može biti izrečena.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, piše 24sedam.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here