Home Regija “PLAĆALI SMO KIRIJU 60 EURA I RAČUNE REDOVNO” Oglasila se porodica koja je živjela kod Đorđa koji se raznio bombom i otkrili detalje njihovog odnosa

“PLAĆALI SMO KIRIJU 60 EURA I RAČUNE REDOVNO” Oglasila se porodica koja je živjela kod Đorđa koji se raznio bombom i otkrili detalje njihovog odnosa

0
“PLAĆALI SMO KIRIJU 60 EURA I RAČUNE REDOVNO” Oglasila se porodica koja je živjela kod Đorđa koji se raznio bombom i otkrili detalje njihovog odnosa

Podsjetimo, Azarić je u četvrtak navečer došao na vrata svojih stanara i aktivirao eksplozivnu napravu koja je raznijela cijela dva sprata zgrade. Tom prilikom Azarić je poginuo, dok su Aleksandrovi sin i ćerka, koji su bili u stanu, povređeni.

Aleksandar kaže da u trenutku eksplozije nije bio u stanu, ali da je šetao sa unukom, što im je spasilo živote!

“Redovno smo plaćali račune”

Aleksandar ističe da nisu tačne priče da su Đorđu dugovali novac za kiriju i račune.

Podsjetimo, sumnja se da je Azarić aktivirao eksplozivnu napravu jer je bio ljut na stanare koji navodno nisu plaćali mjesečnu kiriju, ali i račune, zbog čega je dug bio 7.000 eura.

Navodno, neposredno prije bombardovanja, izvršitelji su došli na vrata kuće u kojoj je živio da naplate dug, a kako nam je rekao jedan od njegovih rođaka, to je najvjerovatnije bio okidač za ono što je uradio.

– Dugo ih je molio da to riješe, da plate ono što imaju. Pokušao ih je i istjerati, ali bezuspješno. Dugo su bili u sukobu, a navodno je sinoć došao i aktivirao eksploziv – kaže izvor “Blica”.

Aleksandar P. kaže da sada boravi kod stare i bolesne majke sa ćerkom i unukom, dok mu je sin u bolnici u Beogradu. On kaže da je njegov sin Nikola stan iznajmio od Đorđa prije pet godina i da su plaćali mjesečnu kiriju od 60 eura.

– Gazda Đorđa Azarića sam vidio samo pet puta u životu, a moj sin je sa njim dogovarao kiriju i redovno mu plaćao honorare. Moj sin je došao u taj stan prije pet godina i kirija je bila 60 eura, Đorđe je uzeo račune i on kaže mom sinu koliko su računi i moj sin mu daje novac. Nismo uzimali račune i ne znamo šta je Đorđe uradio sa tim novcem, ali tvrdim da smo sve uredno plaćali! – kaže Aleksandar i ističe da je tačno da je njegov sin pre izvesnog vremena promijenio bravu na stanu.

– Đorđe je to znao i nije se bunio – tvrdi Aleksandar.

Kako dodaje, ne sjeća se kada je posljednji put vidio Đorđa. Kaže da Đorđe nije često dolazio kod njih, ponekad je dolazio da popije kafu.

– Izuzetno kulturan čovjek. Nismo imali problema sa njim, a moj sin se nikada nije žalio na njega, samo je znao da kaže da je dosadan jer je mnogo pričao. Koliko znam, on nije prijetio mom sinu, ne znam šta mu je sada – priča nam Aleksandar.

Opisao je i kako je za eksploziju saznao u svom iznajmljenom stanu na petom spratu zgrade u Smederevu.

– Šetala sam sa unukom i ćerka me je pozvala na mobilni. Rekla mi je da je Đorđe ispred vrata i da se čudno ponaša. Savjetovao sam joj da mu uopće ne otvara vrata i da pozove policiju, a sam otišao u stan. Kad sam bio 10 metara od zgrade, puklo je. Odjednom se digla prašina, vrata i prozori su proletjeli oko mene, bilo je strašno. Utrčao sam u zgradu, bio je mrak… Popeo sam se stepenicama. Sin i ćerka bili su u krvi. Nosio sam ih krvave do ulaza, komšije su mi pomagale – ispričao je Aleksandar P.

Prema njegovim riječima, kćerka MIljana je lakše povrijeđena i on ju je izveo iz bolnice. Ona je sva u zavojima, ima zavoj na glavi, a operisana je i na laktu, pa joj je ruka u gipsu.

Moj sin je u bolnici u Beogradu. Ljekari su mu uspjeli spasiti jedno oko, a u drugom se nalazi strano tijelo, najvjerovatnije mu je nešto ušlo u oko uslijed eksplozije. I on je operisan i trenutno je u stabilnom stanju. Najvažnije mi je da su mi deca živa i nadam se da će se brzo oporaviti od povreda i trauma – kaže on.

Aleksandar P. dodaje da sam prije pet godina, kada je njegov sin iznajmio stan od Đorđa, ja živio u njemu.

– Kasnije smo mu se pridružili i ja i moja ćerka i unuka. Đorđe se nije bunio, lijepo je prihvatio. Preselili smo se jer je naša ćerka imala problem sa mužem, koji je završio u zatvoru – objasnio nam je.

Inače, oštećeni Đorđe Azarić bio je građevinac i živio je sam u kući u Smederevu, dok je ovoj porodici izdavao stan u centru grada. Oni koji su ga poznavali kažu da je bio miran i šokiran kada su čuli šta je uradio.

– U eksploziji je upotrebljeno najmanje dva kilograma eksploziva, a postoji mogućnost da je riječ o tri – kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Na licu mjesta je ubijen Đorđe Azarić, čiji su dijelovi tijela razbacani po ulici, a dvoje mladih, brat i sestra, teško su povrijeđeni. Mladić Nikola P. (25) je u eksploziji zadobio teške povrede oka, a prema prognozama ljekara, na jedno oko će zauvijek izgubiti vid. Djevojka Miljana P. (22) ima više posjekotina po telu. prenosi noviHaber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here