Home Regija OVDJE JE ŽIVJELA UBIJENA VANJA: Otkriveno kakva atmosfera vlada među stanarima, evo šta kažu o porodici Đorčevski (VIDEO)

OVDJE JE ŽIVJELA UBIJENA VANJA: Otkriveno kakva atmosfera vlada među stanarima, evo šta kažu o porodici Đorčevski (VIDEO)

0
OVDJE JE ŽIVJELA UBIJENA VANJA: Otkriveno kakva atmosfera vlada među stanarima, evo šta kažu o porodici Đorčevski (VIDEO)

Vanju Đorčevsku (14) su 27. novembra oteli u ulazu zgrade u kojoj je živela, vezali joj ruke i noge, stavili u vreću za spavanje i u gepeku ukradenog “citroena” odvezli van Skoplja. Samo par sati nakon nestanka, devojčica je ubijena i zakopana u ataru sela Brazda, pokazala je do sada istraga.Vanja je kobnog jutra krenula u školu, do koje joj je trebalo nekih desetak minuta peške. Nažalost, do škole nikad nije stigla, jer su je ubice otele kada je izašla iz stana.

Neki od stanara rekli su da nisu poznavali Vanju ni njene roditelje, dok su neki poznavali njene deku i baku, čiji je navodno stan u kojem je porodica živela. Jedna radnica iz obližnje radnje rekla je da nisu primetili ništa čudno na dan otmice, jer su došli na posao u 9, dok je Vanja oteta oko 7.30 ujutru.

Međutim, ona je dodala da je majka devojčice dolazila kod njih u sredu vidno uznemirena i pitala za kamere ispred njihove radnje. Nažalost, one nisu bile u funkciji.

Nakon otmice, Vanja je stavljena u “citroen” ispred kojeg je sve vreme išao “reno kango” i odvezena je na lokaciju izvan Skoplja, u atar sela Brazda. Prema rečima nadležnih, devojčica je tamo ubijena i zakopana, nakon čega je vozilo zapaljeno.Makedonski tužilac Gavril Bubevski izjavio je danas da ima saznanja da je majka ubijene Vanje nedavno prodala stan, što je bio motiv za kidnapovanje devojčice. On je na konfererenciji za novinare rekao da je otac devojčice bio u kontaktu sa glavnoosumnjičenim koji je trenutno u bekstvu, kojem je rekao za to, kao i kada će devojčica da izađe iz kuće.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski rekao je da se radi o zločinu bez presedana, izolovanom slučaju, koji su počinili kriminalci monstrumi koji su želeli da steknu imovinsku korist, svesni da je majka nedavno prodala stan.

– Slučaj je uspešno i potpuno rasvetljen, obezbeđeni su dokazi i priznanja. Za osobu koja je u bekstvu daćemo sve od sebe da ga privedemo pravdi – rekao je Spasovski.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here