Home Regija Otkriveno kako dječaka K.K. tretiraju u klinici: Komunicira samo sa ovim ljudima, a telefon i laptop su zabranjeni

Otkriveno kako dječaka K.K. tretiraju u klinici: Komunicira samo sa ovim ljudima, a telefon i laptop su zabranjeni

0
Otkriveno kako dječaka K.K. tretiraju u klinici: Komunicira samo sa ovim ljudima, a telefon i laptop su zabranjeni

Otuđenost od spoljnog svijeta neophodna je i u kontekstu (ne)sagledavanja odjeka nezapamćenog zločina u javnosti, budući da se dječak ubica u nekoliko navrata interesovao kako je predstavljen u medijima, te izražavao uvjerenost da je “popularan”.

– Nema zahtjeve, nije pitao ni za roditelje. Njegova jedina interesovanja su kada izlazi i kakve su reakcije na njegov čin. Šta se događa napolju i on očekuje da je popularan. Njegova očekivanja su bukvalno da će se okupiti ispod njegovog prozora i skandirati mu – rekao je ranije izvor “Blica”.

Pod konstantnim nadzorom policije i ljekara

Kako dalje saznaje Blic, policija i dalje sve vrijeme obezbjeđuje dečaka kako ne bi povrijedio sebe ili nekog drugog. Izolovan je od ostalih pacijenata, a dozvoljen mu je kontakt samo sa medicinskim osobljem.

– Njegovo ponašanje do sada je bilo mirno. Nije pravio incidente u bolnici, ustanovi zatvorenog tipa, u kojoj je trenutno izolovan – kaže izvor “Blica”.

Službeno s njim razgovaraju samo psihijatri i psiholozi, čija je svrha analiziranje strukture njegove ličnosti i psiholoških osobina. Cilj je da se duboko razumije mentalni sklop dječaka ubice i pronađe motivacija iza njegovih zločinačkih postupaka.

Dječaka ubicu čeka serija psiholoških testova i procjena, koje uključuju različite metode analize ličnosti, kako bi stručnjaci mogli prodrijeti duboko u njegov um.

Stručnjaci razrješavaju misteriju njegovog uma

Kako je “Blic” već pisao, stručnjaci se bave razotkrivanjem misterije njegovog uma koji je bio sposoban da isplanira i sprovede monstruozni zločin.

U ovakvim slučajevima, mada je ovaj teško porediti sa bilo kojim drugim, u timu za opservaciju su najčešće tri stručnjaka. “Blicov” izvor kaže da je praksa da se sprovodi cela baterija veštačenja i dodatne dijagnostike, kao što je, primera radi i laički rečeno, analiza strukture centralnog nervnog sistema putem skenera. Ipak, pretpostavlja se da dečak ubica nema urođenih fizičkih anomalija. Iz pouzdanih izvora dosad smo saznali da dječak ubica ne pokazuje kajanje. Hladan je i smiren, nije tražio da kontaktira s bilo kim, niti se interesuje za roditelje.

Iako se u početku navodilo da je dječak ubica natprosječno inteligentan, štaviše “genije”, stručne analize su opovrgle takve tvrdnje. prenosi noviHaber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here