NaslovnicaRegijaNovi protest danas u Beogradu, biće okružen RTS

Novi protest danas u Beogradu, biće okružen RTS

Objavljeno:

spot_img

Kako se navodi u saopštenju, ovo će vjerovatno biti najveći, ili jedan od najvećih javnih skupova koji se ikada desio u ovom gradu i državi.

„Zbog očekivano veoma velikog broja ljudi i ograničenih mogućnosti kretanja, organizatori su se ovaj put odlučili za mnogo kraću trasu kretanja koja će završiti formiranjem prstena oko RTS-a“, napominje se u saopštenju.

Protest će početi ispred Narodne skupštine u 18 sati, a građani će se u povorci kretati Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, zatim će skrenuti lijevo u Beogradsku ulicu, lijevo u ulicu Ilije Garašanina i opet lijevo u Takovsku do RTS-a, javlja N1.

„Sve građane koji, zbog velikog broja ljudi, ne budu mogli da prođu cijelom trasom, molimo da se rasporede u pravcu Tašmajdanskog parka, gdje će biti postavljena još jedna bina i tako formiraju prsten. Na taj način ćemo svi zajedno učestvovati u masovnom prstenu oko RTS-a i zahtijevati da javni servis na pravi način, nepristrasno i odgovorno izvještava o ogromnim problemima našeg društva, masovnim ubistvima, protestima i zahtjevima protesta, kao i načinima na koje kao društvo možemo da prevaziđemo ovu tragediju. Protest će trajati do 22 sata“, navode organizatori.

Oni pozivaju u građane da ponesu po cvijet i ostave ispred Narodne skupštine „kako bi pokazali poštovanje prema žrtvama masovnih ubistava i saosjećanje sa porodicama i prijateljima preminulih“.

„Molimo sve građane da pokažu najveću moguću odgovornost prema mirnom i nenasilnom karakteru protesta. Režim nema nikakav odgovor na ovo i najviše bi voljeli kada bi došlo do nasilja ili incidenta. Organizatori pozivaju sve građane da zbog osjetljivosti trenutka u kome se protest dešava pokažu dodatnu dozu odgovornosti i da se u slučaju bilo kakvih provokacija odmah sklone od provokatora, izoluju ih i ne dozvole im da protest izmanipulišu“, ističu oni.

Podsjetili su i na zahtjeve protesta:

„Zahtijevamo hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, kao i odgovornost za dugogodišnje neadekvatno reagovanje nadležnih organa, odnosno smjenu odgovornih ministara.

Kako bi se zaustavila promocija nasilja u javnosti, zahtijevamo

1) oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje sluđuju građane, truju i promovišu nasilje, kao što su Pink i Hepi TV,

2) smjenu svih članova Savjeta REM-a, koji je svojim nečinjenjem omogućio nesmetano širenje mrženje i nasilja,

3) gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vijesti, podmetačine i kontinuirano krše novinarski kodeks,

4) smjenu rukovodstva RTS-a,

5) hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa“,pišu VijestiHaber.ba

Posljednje objavljeno

WhatsApp ubacuje dijeljenje ekrana u video pozivima

Nova verzija aplikacije WhatsApp bi trebalo da bude dostupna većem broju korisnika...

Najpopularniji desert ljeta 2023. je voćni tiramisu!

Italijani bi se mogli protiviti da se ove kreacije nazovu “tiramisu”, ali ova popularna...

Pročitaj i ovo

WhatsApp ubacuje dijeljenje ekrana u video pozivima

Nova verzija aplikacije WhatsApp bi trebalo da bude dostupna većem broju korisnika...

Najpopularniji desert ljeta 2023. je voćni tiramisu!

Italijani bi se mogli protiviti da se ove kreacije nazovu “tiramisu”, ali ova popularna...