Home Regija NAJBOLJI DRUG MU UGASIO SNOVE: Jedini dječak kog je Kosta ubio u masakru osvajao medalje i nizao uspjehe

NAJBOLJI DRUG MU UGASIO SNOVE: Jedini dječak kog je Kosta ubio u masakru osvajao medalje i nizao uspjehe

0
NAJBOLJI DRUG MU UGASIO SNOVE: Jedini dječak kog je Kosta ubio u masakru osvajao medalje i nizao uspjehe

Dječak je napunio 14 godina u martu ove godine, a 3. maja, pri polasku u školu nakon praznika nije ni mogao da posumnja da će Kosta K., njegov školski drug, odlučiti da ga ubije zajedno sa još sedmoro đaka i školskim čuvarom Draganom Vlahovićem.

Prema saznanjima Blica, ubijeni dečak je važio za jednog od najtalentovanijih učenika OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru i dobitnik je više nagrada na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima.

Takođe, on je dobitnik specijalne nagrade za izvođenje kompozicije “Burgmuller Etude D-dur” 2019. godine. Prema informacijama Blica, ubijeni dječak je nastupao na više koncerata i učestvovao u međunarodnom takmičenju “Virtuozi V4+, sviramo zajedničkim jezikom”.

– Bio je odličan đak, iz skoro svih predmeta je imao najviše ocjene. Pored muzike, volio je jezike, matematiku i sport – navodi se na sajtu dječaka.

Kako se navodi, on je trenirao tenis, a bavio se i fotografijom i izradom zanimljivih video zapisa koje podvlači interesantnom muzikom.

Komponovao i svirao kompoziciju

Dječak je prije mjesec dana komponovao i svirao kompoziciju “Emocije” sa kojom je pobjedio na 28. republičkom muzičkom stvaralaštvu “Djeca kompozitori, FEDAMUS 2023.” On je klavir počeo da svira sa svojih šest godina.

Druga nagrada sa zahtjevnim programom

Na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije 2022. godine, u disciplini klavir, kategorija II (2009.), osvojio je drugu nagradu predstavivši se vrlo zahtevnim programom:

1. J. S. Bach: Troglasna invencija, h-mol, No. 15

2. L. v. Beethoven: Sonata, c-mol, Op. 10, No. 1

3. F. Chopin: Etude, c-mol, Op. 25, No. 2, I stav

4. S.Rachmaninoff: Prelude, cis-mol, Op. 3, No. 2

Tim povodom oglasila se i škola u koju je išao te su mu čestitali.

– Čestitamo i želimo mu još mnogo nagrada u budućnosti – navodi se.

Bili su najbolji drugari?

Na društvenim mrežama, prijatelji i poznanici se opraštaju od tragično nastradalog mladića. U nizu srceparajućih poruka koje ostavljaju, školski drugari tvrde da su on i Kosta K. bili najbolji drugovi.

Kosta napad planirao mjesec dana

Načelnik policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić izjavio je na konferenciji za novinare da ih je 3. maja u ranim jutarnjim satima pozvalo NN lice koje se predstavilo kao Kecmanović Kosta i rekao da je pucao u više osoba u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Ovom prilikom je smrtno stradalo 8 učenika, 7 djevojčica i jedan dječak. Pripadnici MUP-a su po dolasku u školu lišili slobode ubicu – rekao je Veselin Milić. Kosta K. je mjesec dana planirao masakr. Imao je spisak djece koju je planirao da likvidira.

– On je duži period planirao ovo. On je izabrao današnji datum zato što je učionica istorije bila blizu izlaza iz škole. U torbi je imao četiri Molotovljeva koktela, iz ranca je odmah po dolasku u školu upucao čuvara. Sa vrata učionice je pucao u učiteljicu, a potom i u učenike. Nakon masakra, izlazi napolje i puca u ostale. Sam je priznao da je planirao ovo, a imamo i spisak djece koju je planirao da likvidira. Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza i odredio je prioritetne mete. Planirao je tačno kako će koje dijete da likvidira – rekao je Milić na konferenciji za novinare.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here