Home Regija NA VJEŠTAČENJU KLJUČAN DOKAZ, NA NJEMU JE SVE ZABILJEŽENO? Ovaj uređaj pratio je svaki korak dječaka-ubice od ulaska u “Ribnikar”?

NA VJEŠTAČENJU KLJUČAN DOKAZ, NA NJEMU JE SVE ZABILJEŽENO? Ovaj uređaj pratio je svaki korak dječaka-ubice od ulaska u “Ribnikar”?

0
NA VJEŠTAČENJU KLJUČAN DOKAZ, NA NJEMU JE SVE ZABILJEŽENO? Ovaj uređaj pratio je svaki korak dječaka-ubice od ulaska u “Ribnikar”?

Istraga stravičnog zločina koji je počinio K. K. (13) u 8:40 časova 3. maja ove godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru kada je ubio 9 đaka i čuvara, a ranio sedam učenika i nastavnicu, i dalje je u toku, a kako navodi izvor blizak istrazi, trenutno se veštači 7 dokaza, ali jedan je – ključan.Osim pištolja, Molotovljevih koktela, telefona, kompjutera, dečakove garderobe, kao i ličnih “beleški” pod koje spadaju i sveske, knjige koje je čitao, na stručnom pregledu je i jedan “aparat” koji se vodi kao glavni dokaz. I to je sedmi dokaz. Veruje se da se je na njemu sve zabeleženo.

– Na veštačenju su pištolj, Molotovljevi kokteli, telefon, kompjuter, njegova garderoba, kao i lične beleške pod koje spadaju – njegove sveske, knjige koje je čitao… A ključni dokaz su nadzorne kamere iz škole. Veruje se da su na njima snimci ovog nezapamćenog masakra – kaže sagovornik iz istrage i dodaje:

– Radi se na tome da utvrdimo koga je sve zvao, šta je tačno pričao sa osobama sa kojima je bio u kontaktu, da li se svađao sa nekim, da li je imao neku simpatiju, neuzvraćenu ljubav, zašto su mu većinom devojčice bile meta, da li je nekome pretio, da li je njemu neko pretio. Kompjuter se češlja bukvalno do dana od kada je K. K. počeo da ga koristi. Dakle, istražuje se do tančina šta je gledao, čime se zanimao… Takođe se istražuje da li je gađanje vežbao negde drugde osim u streljani sa ocem. Ispituje se i da li je možda nekome najavio šta će da uradi. Takođe, nije poznato kako je dečak znao šifru očevog sefa.

– Video nadzor je radio, bio je u upotrebi i uzet je kao dokazni materijal. Ko je pozvao policiju? Pozvala je pomoćnik direktora škole. Da li je zvao ubica? Jeste, i on je zvao. Da li je policija stigla posle 10 minuta, da, stigla je, ali ja ne mogu da iznosim detalje koji jesu jako bitni za komplentu istragu – rekao je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić nedavno u Skupštini.

Inače, dečak je ubio radnika obezbeđenja, a u holu je potom oduzeo život troje đaka. Zatim je ušao u učionicu gde je bio čas istorije. Tu je ubio petoro.

Podsetimo, dečaku K.K. (13) bilo potrebno oko 120 sekundi da upuca 16 osoba, da za to vreme promeni šaržere, iskoči kroz prozor i pozove policiju.

Prema informacijama iz istrage, dečak je u sredu u 8.40 ušao u školu, a dva minuta kasnije pozvao policiju u 8.42 sati. Počinio je zločin pištoljem CZ99 koji je uzeo od oca V. K., inače poznatog radiologa. U rancu mu je nakon hapšenja nađen još jedan pištolj kao i 4 Molotovljeva koktela. U krvavi pir krenuo je sa pet šaržera.

Njegov otac se sumnjiči da je oružje ostavio neobezbeđeno. Na sve optužbe istražitelja, V.K. je rekao “da nije kriv”. U svom stanu, u kojem je živeo i K.K., u sefu je imao 5 pušaka i dva pištolja.

Sina je, kako je ranije navedeno, od njegove 12 godine vodio u jednu poznatu streljanu u Beogradu u kojoj je učio kako da puca, a u njoj je navodno bio mesec dana pre zločina,piše Srbijadanas

Nakon hapšenja maloletnik nije pokazao ni trunku kajanja. Bio je hladan, a policajcima je, kako su pojedini naveli rekao da je “psihopata koji mora da se smiri”.

Dečak se trenutno nalazi na psihijatrijskoj klinici.



Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here